نگاهی به پدیده سقط جنین از دیدگاه های مختلف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس علمی رهیافت های نوین در علوم انسانی ایران
  • کد COI اختصاصی: ASOCONF08_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین صفدری

دانش آموخته، کارشناسی حقوق، دانشگاه غیرانتفاعی شاندیز، مشهد

هانیه بابائی پور

دانش آموخته، کارشناسی ارشد، فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار

چکیده

پدیده سقط جنین یکی از مهمترین پدیده های اجتماعی، حقوقی، درمانی، فرهنگی و... در هر جامعه ای می باشد. سقط جنین در اصطلاح یعنی عدم تکامل نطفه، و در تعریف کلی تر آن سقط جنین یعنی: از بین رفتن یا مردن جنین یک زن چه به صورت عمدی چه غیرعمدی قبل از زمان تولد جنین می باشد. خوشبختانه در اکثر کشورهای دنیا به این پدیده مهم پرداخته اند، و در کشور عزیزمان ایران هم به پدیده مهم سقط جنین نگاه ویژه ای شده است تا جایی که قانونگذار ما در قانون مجازات اسلامی سقط جنین عمدی را جرم انگاری کرده، و حتی از منظر فقهی هم در دین مبارک اسلام جنین در رحم مادر را محترم شمرده و برای او حقوقی در نظر گرفته است؛ اما نکته قابل توجه این است که در حال حاضر در ایران ما نیازمند این هستیم که یک قانون خاص در خصوص پدیده سقط جنین داشته باشیم تا به نیاز روز جامعه ی ما در این خصوص پاسخ داده شود. موضوع سقط جنین در اکثر جوامع دارای ابعاد مختلفی می باشد، در ایران هم این پدیده را از دیدگاه های مختلفی مورد بررسی قرار داده اند و نظرات متفاوتی هم در خصوص این موضوع مهم ارائه شده است. در این مقاله پژوهشی سعی ما بر این شده است که هر چند مختصر اما مفید به این پدیده مهم از دیدگاه های مختلف بپردازیم و سقط جنین را مورد بررسی قرار بدهیم تا شما عزیزان با این پدیده مهم آشنا شوید. روش ما در این پژوهش بر اساس تحقیقات کتابخانه ای، و تحقیقات میدانی نویسنده مسئول در سطح جامعه می باشد، و ما امیدواریم که این پژوهش به کاهش پدیده مهم سقط جنین در کشور عزیزمان ایران سربلند کمک کند.

کلیدواژه ها

سقط، جنین، حقوق، جامعه، ادیان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.