اثر کود آلی زرگرین بر مقاومت های نفوذی و برشی خاک پساز برداشت ذرت در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD07_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زاهدی فر

دانشگاه فسا، فسا

سیدعلی اکبر موسوی

دانشگاه شیراز، شیراز

آرش ارشادی

مرکز نوآوری گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، استان البرز، شهر هشتگرد

چکیده

تحقیق حاضر به منظور بررسی کاربرد خاکی کود آمینواسید زرگرین بر مقاومت نفوذی و مقاومت برشی خاک پس از برداشت ذرت و بااعمال تنش خشکی در شرایط گلخانه انجام شد. تیمارها شامل چهار سطح کاربرد کود آلی زرگرین ( ۰ ، ۵ ، ۱۰ و ۲۰ لیتر بر هکتار) و سهسطح تنش خشکی ۱۰۰،۷۵ و ۵۰% ظرفیت مزرعه با سه تکرار بود. به طور کلی نتایج نشان داد با کاربرد کود مورد مطالعه در همهسطوح، مقاومت نفوذی خاک افزایش یافت هرچند تنها افزایش حاصل از کاربرد ۲۰ لیتر در هکتار کود از نظر آماری معنی دار بود.احتمالا دلیل افزایش مقاومت نفوذی خاک پس از کاربرد کود آلی، ایجاد لایه سله و جلبک مانند در سطح خاک بوده است. همچنینافزایش میزان تنش رطوبتی هرچند سبب افزایش مقاومت نفوذی خاک پس از برداشت در مقایسه با شاهد شد، ولی تفاوت ها از نظرآماری معنی دار نبودند. با کاربرد کود مورد مطالعه در همه سطوح در مقایسه با شاهد، مقاومت برشی خاک به طور معنیداری افزایشیافت. هرچند تنها افزایش حاصل از کاربرد ۲۰ لیتر در هکتار کود از نظر آماری معنی دار بود. ورود ترکیب آلی در میان خاکدانه ها سبببهبود ارتباط بین ذرات خاک شده و مقاومت برشی را افزایش داده است. نتایج نشان داد افزایش میزان تنش رطوبتی هرچند سبب افزایشمقاومت نفوذی خاک پس از برداشت در مقایسه با شاهد شد، ولی تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبودند. در همه سطوح تنش رطوبتی،با افزایش سطوح کود مصرفی مقاومت برشی خاک پس از برداشت در مقایسه با شاهد افزایش یافت. به طور کلی نتایج نشان داد در خاکهای مورد مطالعه مقاومت برشی از ۱ تا ۲۷ / ۲ مگاپاسکال متغیر است و به نظر میرسد مقدار کود مصرفی عامل مهمی در تغییراتمشاهده شده است.

کلیدواژه ها

آمینواسید، مقاومت نفوذی خاک، مقاومت برشی خاک، کم آبی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.