بهبود مشکل نارساخوانی دانش آموز با تکیه بر تمرکز و دقت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA24_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره فتاحی

کارشناس مهندسی فناوری اطلاعات، آموزگار آموزش و پرورش ناحیه یک گلستان، گلستان، ایران.

چکیده

مشکلات نارساخوانی می تواند در آینده ی شغلی فراگیران و بعدها در برخورد و تعاملات اجتماعی آنان اثر مستقیم گذاشته و احتمالا آنان را از روند زندگی شخصی و اجتماعی دلسرد و ناامید نماید. بنابراین تمرکز روی این مساله و بررسی راهکارهای مناسب برای حل مشکل ضرورت دارد. در این پژوهش بعنوان معلم کلاس پنجم ابتدایی با مشاهده دانش آموزم فرهاد، متوجه شدم در فعالیتهای داوطلبانه شرکت نمی کند، کندنویس، حواس پرت و در نوشتن استرس دارد. کمتر سعی می کند در فعالیتهای حضوری و غیرحضوری و همچنین فعالیتهای گروهی شرکت کند. بررسی های اولیه نشان داد نارساخوانی برجسته ترین مشکل این دانش آموز می باشد و او در روان خوانی ضعیف بوده و بسیار دیر مطالب را فرا می گیرد. دانش آموز مذکور به خوبی صحبت می کند اما در خواندن درس فارسی بسیار کند عمل می کند که این مساله پیشرفت وی در دروس دیگر را نیز تحت الشعاع قرار داده است. پس از انجام مطالعات کتابخانه ای، مشاهدات مستقیم و غیرمستقیم، مصاحبه و چک لیست علل ضعف دانش آموز در روانخوانی که ناشی از عدم توجه و تمرکز و عدم انگیزه فراگیر بوده است، شناسایی شد . سعی کردم جهت حل مشکل موجود با برقراری ارتباط خوب با دانش آموز و درنظر گرفتن توانمندیها، مشوق او باشم . با کمک خانواده او (پدر و مادر)، خودباوری و اعتماد به نفس را در او افزایش دهم. با استفاده از تمرینات جهت دار و انجام فعالیتها درحد توان دانش آموز از او خواستم با تلاش خود به موفقیت برسد. برای افزایش مهارت خواندن و نوشتن و حل مشکل موجود روشهای مختلفی انجام شد.بازی با کارت بازی با کلمه و یافتن کلمات مناسب و متفاوت با انواع کارتهای حروف الفبا، ساختن جمله با کلمات درهم ریخته بصورت گروهی با همکلاسیهایش، شعرخوانی و نمایش و قصه گویی، خلاصه گویی داستانهای ازقبل خوانده شده بصورت شفاهی، تمرین خواندن دروس فارسی و تمرین نوشتاری با کمک والدین و تهیه فیلم و کلیپ و ارسال برای معلم هر روز. فیلمهای آموزشی و..... یافته ها حاکی از آن است که راهکارهای استفاده شده در خصوص بهبود تمرکز و روان خوانی دانش آموز موثر بوده و فراگیر مورد نظر توانسته است روان خوانی خود را نسبت به اوایل سال بهبود بخشد. در پایان بر نقش استفاده از بازی های آموزشی و به کارگیری روش های نوین در بالا بردن انگیزش دانش آموزان تاکید می شود. روش تحقیق این مقاله، روش توصیفی تحلیلی با فن کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

تمرکز، دقت، نارساخوانی، روان خوانی، اختلال یادگیری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.