تاثیر اضافه کردن الیاف پلی پروپیلن بر ترکهای ناشی از انقباض خمیری در بتن خود تحکیم ( SCC ) باسیمان تیپ ( II و V )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_481
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر مقصودی

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

رضا رهگذر

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعود متوسلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه

چکیده

در مقاله حاضر، نتایج تحقیق آزمایشگاهی که به منظور نشان دادن اثرات الیاف پلی پروپیلین ( polypropylene) به طول 15mm بر کاهش و همچنین اندازه گیری روی ترکهای پلاستیک ناشی از انقباض نوعی بتن جدید معروف به بتن خود تحکیم (Self consolidating concrete) با نسبت های اختلاط مختلف در طول 24 ساعت بعد از بتن ریزی ( در خلال زمان گیرش اولیه و نهایی) است، ارائه گردیده است. بدین منظور بتن خود تحکیم الیافی، بر سطح بتنی سخت شده و ناهموار که به منظور کنترل کرنش در قمت زیرین بتن خود تحکیم الیافی تازه (‌خمیر) و در نهایت ایجاد ترک در سطح چنین بتن تازه ای طراحی شده است، ریخته می شود. نمونه های بتن تازه به ابعاد mm1016×76/2×38/1 بر سطح یک بستر از قبل تهیه شده بتنی سخت شده و با همین ابعاد ریخته می شود و در معرض شرایط نامناسب (aggressive adverse) محیطی از جمله دماهای مختلف 35،45 و 25 درجه سانتیگراد ، رطوبت پایین و باد شدید قرار می گیرد. در این تحقیق سه نمونه بتن SCC گوناگون دارای نسبت های متفاوت الیاف 0/2،0/1 و 0/1 طراحی و ساخته شده و در معرض 3 نوع شرایط خشک محیطی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان داده است که الیاف پلی پروپیلین در کنترل ترکهای انقباضی خمیری (plastic shrinkage) بسیار موثر می باشد. بررسی ها و نتایج بدست آمده از این آزمایشات حاکی از تاثیر الیاف در کاهش و یا حذف ترکهای انقباضی خمیری در این نوع بتن جدید می باشد، ضمن اینکه بتن خود تحکیم با 0/3٪ الیاف بهترین تاثیر را بر کاهش ترکهای خمیری از خود نشان داده است.

کلیدواژه ها

بتن خود تحکیم ، ترکهای انقباض خمیری ، محیطهای متفاوت و خشک ، الیاف پلی پروپلین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.