بررسی مهارت های مهم زندگی دانش آموزان با تاکید بر مهارت های عاطفی اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی ، علوم آموزشی ، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONFE01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین صفری

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

راضیه جعفری آقابیگلو

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نقده

مینا اکبری

کارشناسی ارشدعلوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نقده

فائضه صیامی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان خوی

پویا ولیزاده

کارشناسی ریاضی دانشگاه فرهنگیان ارومیه

چکیده

آموزش مهارت های عاطفی و اجتماعی بر موفقیت دانش آموزان در مدرسه تاثیر مثبت می گذارد. مطالعات نشان می دهد که مهارت های عاطفی-اجتماعی - مانند حل مسئله، خودتنظیمی، کنترل تکانه و همدلی - به بهبود تحصیلی، کاهش رفتارهای اجتماعی منفی مانند قلدری و ایجاد جو مثبت در کلاس کمک می کند. مهارت های اجتماعی-عاطفی نیز به بچه ها کمک می کند تا زندگی روزمره را با موفقیت مدیریت کنند. آنها به دانش آموزان کمک می کنند تا تمرکز کنند، تصمیمات خوبی بگیرند و فراتر از مدرسه به اعضای حمایت کننده جامعه خود تبدیل شوند مهارت های اجتماعی و عاطفی مهارت هایی هستند که به کودکان و نوجوانان کمک می کنند تا تاب آوری خود را توسعه دهند و افکار، احساسات و رفتار خود را مدیریت کنند. آنها مهارت های زندگی مهمی هستند که از توانایی دانش آموزان برای کنار آمدن با موقعیت های دشوار و مذاکره در مسیر خود و همچنین ایجاد روابط مثبت با همسالان و بزرگسالان حمایت می کنند. این مهارت ها می توانند پیشرفت تحصیلی را بهبود بخشند و انگیزه دانش آموزان را افزایش دهند، همچنین بهزیستی را ارتقا بخشند و به پیشگیری از مشکلات سلامت روانی کمک کنند. مدارس می توانند نقشی اساسی در ایجاد پایه های عاطفی قوی ایفا کنند که همه ما برای شکوفایی و سلامت روانی به آن نیاز داریم. بر اساس نتایج این پژوهش، یادگیری مهارت های عاطفی – اجتماعی موجب سلامت روانی دانش آموزان، خودمدیریتی، تصمیم گیری مسئولانه و خودآگاهی می شود. علاوه بر این، در بعد اجتماعی، یادگیری عاطفی – اجتماعی می تواند موجب بهبود توانایی برقراری ارتباط با دیگران و مسئولیت پذیری اجتماعی می-شود.روش پژوهش بکار رفته دراین مقاله از نوع توصیفی بوده که از مقالات مروری و منابع کتابخانه ای برای موضوع استفاده گردیده است.

کلیدواژه ها

یادگیری عاطفی اجتماعی ، یادگیری مهارت های اجتماعی،دانش آموزان،سلامت روانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.