بهبود رفتارستونهای بتنی با استفاده از cfrp

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب شهرکی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

سازه ها و ساختمان ها از دو جزء بسیار اساسی ساخته می شوند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم: • المان های سازه ای• المان های غیر سازه ایلازم به ذکر می باشد که المان های سازه ای یک سازه شامل تیرها، ستون ها، فونداسیون، سقف ها، دیوارهای برشی و ... می باشند که نیاز است مهندسان سازه یک طراحی سازه ای بسیار مناسب برای آن ها انجام دهند. هم چنین باید اشاره شود که المان های غیر سازه ای یک سازه شامل دیوارهای داخلی و دیوارهای نما، اجزایی مانند تاسیسات برقی و مکانیکی و ... می باشند. زمانی که صحبت از مقاوم سازی یک سازه می شود، یعنی اجزای سازه ای و غیر سازه ای آن را در برابر بارهای وارده به گونه ای مقاوم سازی نماییم که دچار ایراد و تخریب نشوند. از این رو مقاوم سازی ساختمان ها به خصوص آن هایی که در مناطق لرزه خیز وجود دارد از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. یکی از مهم ترین المان های سازه ای ساختمان ها و پل ها ستون ها هستند. در واقع ستون ها بارهای وارده را به فونداسیون منتقل می کند و لازم به ذکر است که این المان سازه ای، با تیرها دست به دست یک دیگر داده و ایستادگی یک سازه را شامل می شوند. در واقع می توان اذعان داشت که ستون ها اعضایی به شمار می آیند که تحت نیروی محوری، نیروی برشی و لنگر خمشی قرار دارند. البته گاهی اوقات ممکن است برخی از نیروهای ذکر شده به ستون ها وارد نشود و این موضوع به بارگیری ستون و نوع بار وارده به آن بستگی دارد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که در سیستم قاب خمشی، ستون ها علاوه بر انتقال بارهای ثقلی به فونداسیون، باید در برابر بارهای جانبی از خود مقاومت کافش نشان داده و به علاوه بتوند نیروی حاصل از بار جانبی را به فونداسیون ها منتقل نمایند. یکی از موارد بسیار ضروری و مهمی که باید توسط مهندسان سازه رعایت گردد و آن را در طراحی های سازه ای خود قرار دهند، رعایت اصل ستون قوی- تیر ضعیف می باشد که از اصول مهم در طراحی سازه به شمار می آید و به علاوه در طراحی همواره سعی بر آن است که تشکیل مفصل خمیری به تیرها و یا بادبندها انتقال داده شود تا فلسفه ستون قوی، تیر ضعیف رعایت شود.

کلیدواژه ها

قاب بتنی، بارگذاری سیکلی، مقاوم سازی، FRP، المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.