بررسی رابطه احساس غربت با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دختر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات روان شناختی، دوره: 12، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_QPRJ-12-36_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید خوش روش

دکترای روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، مازندران، ایران.

گیلان دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، مازندران، ایران.

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه احساس غربت با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن بود. روش این پژوهش همبستگی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها جزء تحقیقات توصیفی (غیرآزمایشی) است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، در سال ۱۳۹۵ بود. نمونه این پژوهش مشتمل بر ۲۰۰ نفر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان دانشکده های مختلف انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های احساس غربت و اعتیاد به اینترنت استفاده شد.یافته ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان دادکه همبستگی مثبت و معناداری بین احساس غربت (۰۱/۰ p < ؛ ۴۴/۰ r =) و ابعاد آن با اعتیاد به اینترنت وجود دارد. همچنین همبستگی منفی و معناداری بین کیفیت زندگی (۰۱/۰ p < ؛ ۳۸/۰- r =) و ابعاد آن با اعتیاد به اینترنت وجود دارد. همچنین ضریب رگرسیون چندگانه نشان دادکه بین متغیر پیش بین (احساس غربت) و متغیر ملاک (اعتیاد به اینترنت) رابطه خطی معنی دار وجود دارد و ابعاد میل به بازگشت به موطن با ضریب بتای ۳۶/۰، احساس تنهایی با ضریب بتای ۳۱/۰ و دلتنگی برای دوستان صمیمی با ضریب بتای ۲۱/۰ قادر به پیش بینی اعتیاد به اینترنت می باشد.نتایج ضریب همبستگی نشان داد که همبستگی مثبت و معناداری بین احساس تنهایی و ابعاد دلتنگی برای خانواده، میل به بازگشت به موطن، احساس تنهایی، ناسازگاری با محیط های جدید و دلتنگی برای دوستان صمیمی با اعتیاد به اینترنت وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان نشان داد که ابعاد میل به بازگشت به موطن، احساس تنهایی و دلتنگی برای دوستان صمیمی قادر به پیش بینی اعتیاد به اینترنت می باشد.

کلیدواژه ها

احساس غربت, اعتیاد به اینترنت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.