بررسی سیر تکاملی مفهوم تعالی سازمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM09_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زلفا حق گویان

مدرس موسسه آموزش عالی طلوع مهر قم

مجتبی باقری موحد

دانشجوی دکتری عمران دانشگاه پیام نور

چکیده

در این مقاله سیر تکاملی تعالی سازمان بررسی شد. هرمل و رامیس پوژول۱ (۲۰۰۳) سیر تعالی را بر اساس مراحلی که از دوره قبل از تعالی شروع شده تا مرحله پنجم که »تو سعه یکپارچه نوآور« نامیده شده ا ست ، شرح دادند. ا صطلاح قبل از تعالی نشاندهنده دوره قبل از انتشار کتاب در جست وجوی تعالی پیترز و واترمن است . در مرحله اول تعالی ، که به اوایل دهه ۸۰ مربوط می شد تغییرات گسترده ای در اقدامات مدیریت به وجود آمد. شرکت های آمریکایی و غربی در مقابل شرکت های ژاپنی به سرعت سهم بازار خود را از د ست می دادند. این شرایط ا شتیاق شرکت های غربی را برای درک علت موفقیت ژاپن افزایش داد. در را ستای درک علت موفقیت ژاپن ، پیترز و واترمن (۱۹۸۲) کتاب در جست وجوی تعالی را مبتنی بر نظام منتشر کردند. مرحله دوم تعالی تغییر و مدیریت آشوب است . دو عامل باعث ایجاد مرحله دوم تعالی شد. نخست ، شرکت های متعالی با گرفتاریهای زیادی مواجه شدند؛ دوم، محیط بسیار متلاطم است . محیط آن چیزی است که در سال ۱۹۸۲ فراموش شده و محرک اصلی برای مطرحشدن موج دوم تعالی است . مرحله سوم تعالی یادگیری ا ست . پنجمین فرمان پیتر سنج می تواند به عنوان تو سعه بی شتر در م سیر تعالی سازمان با شد. دوره چهارم تعالی مربوط به مدلهای تعالی است . در این دوره مدلهای تعالی مطرح شد. مدلهای تعالی به شدت با کیفیت مرتبط است . در نهایت ، مرحله پنجم توسعه یکپارچه است . رویکردهای توسعه و مدیریت یکپارچه به نظر می رسد که پاسخگوی برخی محدودیت های یادشده در امواج مختلف تعالی است .

کلیدواژه ها

تعالی سازمان،تغییر و آشوب،یادگیری،توسعه یکپارچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.