کاربرد لفظی و مفهومی دو واژه « نفع» و « ضر» در آیات کریمه قرآن و تشابهات لفظی و معنایی این دو واژه در نوع بیان سعدی در غزلیات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم دینی و حوزوی
  • کد COI اختصاصی: SEMCNF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله دن

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرلنگه و بندرعباس

مریم علیمرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

سخن گفتن از زینت های کلامی و واژه های اعجاب انگیز معجزه حق به میزان پرداختن به تفسیر آیات بسیارسخت و نیاز به درک الهی و علمی فوق توان بشری دارد؛اما نمی توان مروارید را در صدف نهاد و کلام را در نهان خانه دهان محبوس کرد .در این مقال بر آنیم با تکیه بر مفاهیم واژگان «نفع» و «ضر» دریچه ای نیمه باز به مفاهیم بلند واژگان الهی در این معجزه جاوید بگشاییم هرچند مقایسه میان کلام بی همال حق با سرآمد سخنوران عالم نیز ، به قول باری تعالی بال مگسی نیرزد اما ظرافت و زیبایی کلام شیرین و ناب شیخ اجل و سر حد سخندانی ، سعدی- علیه الرحمه-را اگر از پنجره لطف الهی چنان که خود گوید :«درد نهانی به که گویم که نیست با خبر از درد من الا خبیر هر که دل شیفته دارد چو من بس که بگوید سخن دلپذیر»(کلیات :۷۱۳)به تماشا بنشینیم کاری است بشکوه و به جای خود بر مقیاس تلمیح سنجی و هنرنمایی شاعران از زبان وحی قابل بررسی است . امید که مقبول طبع ادب دوستان و دوستداران شیوایی سخن حق و شکرفشانی سعدی افتد ورهگشایی برتحقیقات همگون باشد.

کلیدواژه ها

قرآن ، نفع و ضر ، لفظ ، معنا ، غزلیات ، سعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.