افزایش تاب آوری ریزشبکه ها با در نظر گرفتن سیستمهای ذخیره سازی انرژی وبرنامه پاسخگویی بار و با استفاده از روش بهینه سازی مقاوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF15_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر احمری نژاد

استادیار، گروه آموزشی مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

پوریا رادمهر

دانشجوی دکتری، گروه آموزشی مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

شبکه برق یکی از زیرساختهای حیاتی برای جامعه ماست. هر چه وابستگی ما به شبکه افزایش مییابد، تهدیدات هم، چه طبیعی و چه انسانی، علیه آن نیز افزایش مییابد. پیشبینی شده است که بلایای طبیعی مربوط به آب و هوا و سایر بلایای طبیعی که منجر به قطع قسمت بزرگی از شبکه برق میشوند، افزایش پیدا خواهند کرد. در این مقاله یک استراتژی دو لایه ای برای افزایش تاب آوری یک شبکه توزیع ۱۱۸ باس استاندارد IEEE ارائه شده که در آن سیستم توزیع به چهار ریزشبکه تقسیم شده است. به منظور افزایش تاب آوری سیستم توزیع در مدل پیشنهادی در این مقاله از اتوبوسهای برقی، تجهیزات ذخیره سازی، بازآرایی شبکه توزیع و برنامه پاسخگویی بار استفاده شده است. علاوه بر این، عدم قطعیتهای مربوط به تولید و مصرف توان نیز در مدل در نظر گرفته شده و به منظور مقابله با آنها از روش بهینه سازی مقاوم استفاده میشود. مدل پیشنهادی در نرم افزار GAMS شبیه سازی شده و نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت ذخیره سازهای الکتریکی و هیدروژنی بر افزایش تاب آوری مناطق آسیب دیده میباشند. همچنین از نتایج میتوان دید که استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری اتوبوسهای برقی به طور چشمگیری تاب آوری را در نواحی آسیب دیده افزایش داده و متعاقبا جریمه های ناشی از قطع بار را کاهش داده است.

کلیدواژه ها

ریزشبکه ها، افزایش انعطاف پذیری، بازآرایی شبکه توزیع انرژی، سیستم ذخیره سازی انرژی، برنامه های پاسخگویی بار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.