بازآفرینی بافت تاریخی با رویکرد مشارکت ساکنین محلی (محله سنان جهرم)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF19_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قائدی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

چکیده

بازآفرینی شهری به مفهوم احیاء، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارتی دوباره زنده شدن شهراست. با ورود مدرنیسم محلات شهری فرصت انطباق با شرایط معاصر را نداشته و رو به فرسودگی رفتهاند. ازآنجایی که محلات ۱ بافت های فرسوده شهری نشانه هویت فرهنگی و تاریخی شهرها محسوبمیشوند و تخریب و نابودی آنها تیشه ای بر ریشه هویت ساکنان است، ضرورت رسیدگی به این بافتها وساماندهی و احیاء آنها احساس میشود.شهر جهرم واقع در استان فارس و کشور ایران، دارای داشته وارزش های تاریخی متعدد و محله های تاریخی،فاخر و ارزشمندی است که نیاز به احیاء و باززنده سازیدارد و میتوان در قالب طرح های کارشناسی شده و مشارکت های مردمی از این ظرفیت ها به خوبی استفادهکرد.شهرجهرم باپیشینه تاریخی هزاران ساله از ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده شهری برخوردار است که وجودمعضلات اجتماعی، آسیب پذیری در برابر زلزله و دشواری در امدادرسانی از مشکلات موجود در این نمونهبافت ها است و در زمان حوادث طبیعی تهدیدی جدی برای جان ساکنان این مناطق محسوب می شود.پژوهش حاضر بازآفرینی محله سنان شهر جهرم با رویکرد مشارکت ساکنین محلی به منظور تعیین اصولبازآفرینی شهری در ارائه الگوهایی جهت دستیابی به فعالیت های محتلف شهری با هدف قابلیت سنجیمیزان کارایی مشارکت ساکنین در فرآیند بازافرینی شهری انجام شده است..در این راستا سوالاتی همچونچگونگی هماهنگی نظام مشارکت مردم محله سنان با فرایند بازافرینی بافت قدیمی در ابعاد کالبدی،اقتصادی، اجتماعی و همچنین چگونگی مشخص شدن رویکردهای بازآفرینی شهری در راستای مشارکتساکنین مطرح گردید.داده های این تحقیق ازطریق مطالعات اسنادی و پیمایشی (پرسشنامه و مشاهده)اجمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها از طریق پرسشنامه، توسط نرم افزار SPSS انجام شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که در محله سنان جهرم ابعاد اقتصادی و اجتماعی نقش موثرتری درمقوله باز افرینی شهری با مشارکت ساکنین را دارند

کلیدواژه ها

بازآفرینی شهری، نوسازی و بهسازی، مشارکت مردمی، محله سنان، شهر جهرم، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.