طراحی مدرسه بومی با استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان با رویکرد حفظ فرهنگ و هویت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام پورکاوه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشکده آبادانی و توسعه روستاها موسسه آموزش عالی عمران و توسعه

رویا صادقی فرسته

استادیار گروه هنر و معماری،دانشکده آبادانی و توسعه روستاها،موسسه آموزش عالی عمران و توسعه

چکیده

: معماری بومی منعکس کننده هویت فردی محیطی وتاریخی وفرهنگی موجود است. باتوجه به شرایط کنونی ما شاهد تغیییر و حتی دگرگونی در معماری بومی هستیم .که در نهایت منجر به از بین رفتن هویت وفرهنگ مناطق بومی می شود و این اسیب جدی طلقی می شود در صورتی که این میراث برای ایندگان نیز باید باقی بماند.این معماری را می توان مشخصه و هویت معماری منطقه بر شمرد و بایستی در حفظ و ترویج ان قدم برداشت. حال با توجه به اهمیت و ظرفیت فضای آموزشی و مخصوصا مدارس ابتدایی در خصوص معرفی و توسعه میراث فرهنگی و هویت، استفاده از روش های ساخت از و المان های معماری و جزئیات خاص منطقه ای در ساخت بنای فضای آموزشی و مخصوصا مدرسه ابتدایی- با توجه به ظرفیت پذیرش بسیار بالا در این سنین- عاملی در جهت فهم و درک مشخصه های فرهنگی این مرز و بوم و انتقال فرهنگ و هویت معماری ایران به نسل های آینده خواهد بود.بر اساس فرضیه تحقیق معماری به عنوان اهرمی قوی در حفظ و انتقال فرهنگ وهویت جوامع است سوال مطرح این است که چگونه می توان یک مدرسه بومی با استفاده از مولفه های ساختاری منطقه و با استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان طراحی نمود؟ در این تحقیق از روش های توصیفی و تحلیلی و منابع کتابخانه ای به شناخت موضوع پرداخته شده و در نهایت به عنوان نتیجه گیری، با توجه مطالعات، مدرسه بومی در شهرستان پاوه با رعایت موارد مورد بحث طراحی گردیده است.

کلیدواژه ها

معماری بومی،فرهنگ،هویت،مدرسه،مدلسازی اطلاعات ساختمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.