بررسی تطبیقی فناوری در معماری، مد،طبیعت با مطالعه اثر مشترک معمار معاصرفیلیپ بیزلی و طراح لباس آیریس ون هرپن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین عابدی

دکتری معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

فاطمه السادات کاظمی

۲- دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،

چکیده

در حالی که طراحی و فرآیندهای خلاقانه در حال تکامل هستند، ابزارها و روش های جدید، که اغلب از علم و فناوری اقتباس شده اند، در مد و معماری مورد استفاده قرار می گیرند ، هم افزایی بین حوزه های مد، معماری، علم و فناوری آینده ای را ایجاد می کند که قبلا در فیلم ها و داستان های علمی تخیلی تصور شده بود، آینده ای که به سرعت در حال تبدیل شدن به واقعیت است. به نظر می رسد تعامل معماری ، مد و فناوری با الهام از طبیعت می تواند سطح طراحی نوآورانه و مفهومی و آوانگارد را ارتقا بخشد. این پژوهش با توجه به پیشرفت های متنوع در حوزه معماری و مد، به عنوان یک رسانه ارتباطی، پتانسیل نامحدودی دارد. بسیاری از استفاده کنندگان فناوری از طریق مکانیسم های مد درگیر هستند، این تحقیق عناصر تکنولوژیکی و رابط های تعاملی حوزه معماری و مد را مورد بررسی قرار می دهد. آیا مد(لباس) و معماری رابط بی واسطه با محیط و همچنین انتقال دهنده و گیرنده دائمی احساسات، تجربیات و معنا می توانند باشند. این مقاله از نوع مروری با روش توصیفی - تحلیلی به بررسی و تحلیل، فناوری های آینده نگر در عرصه طراحی معماری و مد( لباس) با الهام از طبیعت می پردازد و با بررسی تجربیات همکاری طراح مد پیشرو آیریس ون هرپن و معمار کانادائی فیلیپ بیزلی در نمایشگاه مشترک موزه سلطنتی انتاریو با استفاده از عناصر تکنولوژیکی و رابط های تعاملی به اثبات فرضیه می رسد. از طریق پیشرفت فناوری با الهام از طبیعت می توان عملکردهای معماری و مد را افزایش داد و موارد جدیدی را تعریف کرد.در نتیجه توابع مادی (فضای ترکیبی واقعی و مجازی) و کارکردهای سیستمی (شامل تکنیک های پیشرفته و ابزارهای ساخت) می توانند ویژگی های شناختی ما مانند احساسات ،تجربیات و معنا را افزایش دهند.

کلیدواژه ها

معماری،مد،فناوری، آیریس ون هرپن،فیلیپ بیزلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.