بررسی تاثیر معماری بیوفیلیک بر روی درمان ملال و سلامت روان در فضاهای اداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین عابدی

- دکترای معماری، گروه معماری، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران.

فرزانه فاضل

دانشجوی دکتری تخصصی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

همانطور که انسان محیط را شکل میدهد محیط نیز انسان را شکل میدهد. روان و رفتارانسان متاثر از محیط است. بعد از فضای مسکونی برای شهروندان، فضای اداری مهمترین فضای زندگی به شمار می رود. بحران سلامت روان و ملال در همه-ی فضاهای شهری بخصوص فضاهای اداری امریست که افراد دنیای امروز را تهدید میکند و انتخاب راهکارهای مناسب در طراحی فضاهای اداری برای ارتقای سلامت روان افراد امری ضروری است. در عصر حاضر انسان بیش از هر زمان دیگری نیاز به ارتباط با طبیعت دارد، نیازی که همواره با خلقت انسان در پیوند بوده است؛ بنابراین رویکرد بیوفیلیک با توجه به تعاریف و مولفه های خود بهترین راهکار برای پیوند دوباره بشر با طبیعت در زندگی روزمره است. پژوهش حاضر سعی در معرفی رویکرد بیوفیلیک و تاثیر آن بر روی سلامت روان و درمان ملال شهروندان در فضاهای اداری را دارد. ابتدا با بررسی معماری بیوفیلیک و مولفه های آن و شناخت تعریف سلامت روان و عموال موثر برآن، به تطبیق آنها با یک نمونه مورد خارجی موجود پرداخته میشود. نتایج به دست آمده نشان میدهد که معماری بیوفیلیک تاثیر مثبت بر روی سلامت روان، بازدهی و کارایی بیشتر کارکنان درمحیط کاری میگذارد. همچنین باعث ایجاد حس تعلق مکان و کاهش استرس نیز میشود. کارایی بیشتر کارکنان مساوی با کاهش هزینه ها، کاهش اتلاف انرژی و پیشرفت در زمینه های فرهنگی،اقتصادی واجتماعی جامعه است.

کلیدواژه ها

بیوفیلیک، ملال، سلامت روان، فضاهای اداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.