هوشمندسازی پیش بینی جانمایی مکان های امدادرسانی در هنگام بحران حوادث طبیعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مصرف انرژی و شهرسازی پایدار در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: NTECSU01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره مومنی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه کردستان

نفیسه حاج قاسم

کارشناس مهندسی کامپیوتر(نرم افزار)، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی قزوین

حامدرضا حاج قاسم

کارشناس ارشد مهندسی عمران(آب و سازه های هیدرولیکی)، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

مطالعه مدیریت بحران قبل از وقوع حوادث غیرقابل پیش بینی از اهمیت زیادی برخوردار است. با ارائه راه کارهای مختلف و تحقیق در سازمان های امدادرسان را بررسی این مورد میکنیم. با توجه به اینکه ایران از کشورهای حادثه خیز دنیا به شمار می رود، لازم است مدیریت شهری، قدرت و توانایی بالایی در مواجهه با حوادث ناگوار طبیعی داشته باشد و به منظور کاهش اثرات سوء بحران های شهری برای گسترش توانایی های خود به طور مستمر تلاش نماید. یکی از موارد قابل توجه قبل از احداث این پایگاه ها مطالعه، بررسی و انتخاب جانمایی مناسب برای استقرار این نوع کاربری است. مکانی که در شرایط بحرانی محلی ایمن برای پایگاه باشد و همچنین در جهت کارایی هرچه بیشتر پایگاه موثر و مفید واقع شود.در این مقاله ایده ای جدید برای اولین دفعه است که ترکیب مهندسی کامپیوتر، صنایع و عمران به بررسی وضعیت نحوه ی امدادرسانی، شناسایی و بررسی عوامل موثر بر مکان یابی پیش بینانه مراکز امداد، شبکه جریان حمل و نقل و پیش بینی جانمایی و مدیریت بحران را بررسی میکنیم. ارزیابی مدل و اعتبارسنجی آن، یک مسئله آزمایشی به کمک حل کننده در محیط گمز حل شده است. بر اساس تحلیل ارائه شده توسط مدل تحلیلی، این نتایج باعث پیشرفت قابل توجهی در پاسخ به آسیب دیدگان بلایای طبیعی می شود.مقابله با بحران آخرین قسمت از مدیریت یک بحران خاص در پروژه ها می باشد. مدیران باید بتوانند با استفاده از استراتژی های مناسب با بحران مقابله فرمایند. در واقع مقابله با بحران به معنای ارائه خدمات اضطراری و ویژه به دنبال وقوع بحران می باشد و با هدف حفاظت از منابع مختلف قابل انجام است.

کلیدواژه ها

پیش بینی، بلایای طبیعی، مدیریت بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.