تحلیل قابلیت اطمینان برد کنترل کننده ی سیگنال در سیستم علائم راه آهن با استفاده از روش بلاک دیاگرام و افزونگی سخت افزاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-14-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا توبکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد کنترل و علائم، دانشکده راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمدعلی صندیدزاده

دانشیار دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

در سیستم علائم راه آهن ، ایمنی سیستم به حفاظت از تلفات خطرناک  و زیان های اقتصادی اشاره دارد. ارتباط سیستم اینترلاکینگ با تجهیزات کنار خط از قبیل سیگنال، ماشین سوزن، مدارات راه و ... از طریق سیستم کنترل کننده ی تجهیزات انجام می شود. از آنجاکه ارسال و دیافت دیتا از تجهیزات کنارخط از طریق این سیستم که به عنوان واسطی حیاتی بین سیستم اینترلاکینگ و تجهیزات کنارخط عمل می کند است ؛ لذا بررسی وضعیت و صحت کارکرد هرکدام باید بصورت لحظه ای انجام پذیرد؛ بنابراین بررسی ایمنی و قابلیت اطمینان این سیستم تحت تمامی شرایط بسیار حائز اهمیت است. معمولا این برد ها از جمله برد کنترل کننده ی سیگنال در برابر  خرابی تحمل پذیر ساخته می شوند. با توجه به اینکه محاسبات قابلیت اطمینان و ایمنی در عمل نیازمند تست های آزمایشگاهی و میدانی است و هزینه ی بسیار بالایی را شامل می شود بنابراین باید این کار با مدل سازی، شبیه سازی و استفاده از روش های عددی و تحلیلی انجام پذیرد. در این مقاله در ابتدا به معرفی سیستم OCS و سپس برد کنترل کننده ی سیگنال پرداخته می شود، در ادامه به معرفی قابلیت اطمینان  پرداخته شده و کمیت های مربوط به آن معرفی می گردد. سپس قابلیت اطمینان برد کنترل کننده ی سیگنال را با استفاده از بلاک دیاگرام سیستم و شبیه سازی با نرم افزار MATLAB بدست آورده و در ادامه با استفاده از افزونگی سخت افزاری به بررسی دقیق تر قابلیت اطمینان پرداخته می شود؛ در انتها نیز به نتیجه گیری و ارائه ی پیشنهادات در زمینه ی مربوطه پرداخته خواهد شد نوآوری اصلی در این مقاله استفاده از روش بلاک دیاگرام و افزونگی ساختاری در محاسبه قابلیت اطمینان برد کنترل کننده ی سیگنال و شبیه سازی با نرم افزار MATLAB است.

کلیدواژه ها

قایلیت اطمینان, کنترل کننده ی سیگنال, OCS۹۵۰

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.