بررسی وضعیت منابع اطلاعات سلامتو میزان رضایت از منابع اطلاعات سلامتمورد مطالعه: کتابخانه های عمومی شهرستان اهواز
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: همایش بین المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه های عمومی؛ الگوها، تجربه ها و ایده ها
- کد COI اختصاصی: IPLA01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 200
نویسندگان
دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران
کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران
چکیده
هدف: نقش کتابخانه های عمومی در ارتقای سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت و گستردهاست و می تواند رویکردهای مختلفی را در بربگیرد. بر این اساس، به منظور توسعه و بهبوداین خدمات شایسته است تا وضعیت موجود کتابخانه های عمومی در ارائه خدمات سلامتدر جوامع محلی به طور مستمر بررسی شود. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسیوضعیت منابع اطلاعات سلامت و میزان رضایت از این منابع در کتابخانه های عمومیشهرستان اهواز است.روش شناسی: رو، پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامهمحقق ساخته است. برای سنجش روایی ابزار از رو، روایی محتوایی استفاده شده است.پرسشنامه در اختیار ۵ تن از استادان دانشگاه شهید چمران و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز قرار گرفت و از نظرات آنان برای اصلاح پرسشنامه استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ۰/۸۴به دست آمد که نشان ازپایایی ابزار پژوهش دارد جامعه پژوهش کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان اهواز بودند. جامعه کتابداران کتابخانه هایعمومی شهرستان اهواز ۵۳ نفر هستند با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش نمونه گیریصورت نگرفت و از روش سرشماری استفاده شد و درنهایت ۴۴ کتابدار پرسشنامه را تکمیلکردند. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از روشهای آمار توصیفی مثل فراوانی، درصد،میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی تی تک نمونه ای بهره گرفته شد.نتیجاه گیری: علی رغم پایین بودن میزان رضایت کلی از منابع اطلاعات سلامت کتابخانه،یافته های دیگر در رابطه با اهمیت کتابخانه های عمومی و آگاهی کتابداران از منابعاطلاعات سلامت نشان می دهند که کتابخانه های عمومی می توانند در راستای ارتقای سطحاطلاعات سلامت شهروندان، موردتوجه قرار گیرند و در برنامه ریزی های مختلفی که برایارتقای سطح رفاه و سلامت در کشور انجام می گیرد، از توانمندی های بالقوه آنها استفادهشود. میزان آگاهی کتابداران از منابع سلامت کتابخانه نیز نشان می دهد که آنان می توانندبه خوبی از این منابع در جهت تحقق هدف ها و ماموریت های مرتبط با حوزه سلامت وتامین نیازهای کاربران کتابخانه استفاده کنند.کلیدواژه ها
منابع اطلاعات سلامت، کتابخانه های عمومی، کتابداران، شهرستان اهواز.مقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.