بررسی مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی خانگی در تجارت الکترونیکی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم مدیریت، دوره: 5، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JOMSR-5-14_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما وثوقی اصل

مجتمع فنی و مهندسی اسفراین

زهرا عصمتی

مجتمع فنی و مهندسی اسفراین

علی قربان زاده

مجتمع فنی و مهندسی اسفراین

مرتضی کوشکی

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تجارت الکترونیک شامل خرید و فروش، بازاریابی و خدمت رسانی برای محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق اینترنت و سایر شبکه ها است. کسب و کار اینترنتی نوعی تجارت الکترونیک است که عبارتست از خرید، فروش، مبادله کالا، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای از جمله اینترنت می باشد. ارتباطات تجارت الکترونیک از زاویه دیگر تحت عنوان کسب و کار الکترونیکی مطرح می شود .برای کسب و کار اینترنتی خانگی تعریف دقیقی وجود ندارد اما می توان به این صورت بیان کرد که هر کسب و کاری که در منزل انجام می شود نوعی کسب و کار اینترنتی خانگی است. کسبوکارهای خانگی به دلیل دارا بودن مزایای متعددی نظیر پتانسیل قابل توجه در افزایش اشتغال در کشور و هزینه ی توسعه بسیار پایین، در سال های اخیر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. این کسبوکارها در گروه کسبوکارهای کوچک و متوسط تقسیم بندی می شوند. با در نظر گرفتن این مطلب که توسعه کسبوکار منبعی مهم برای توسعه ی اقتصادی کشورها محسوب می گردد، بررسی عوامل موثر بر ارتقا کسبوکارهای خانگی می تواند در توسعه و پشتیبانی این کسبوکارها موثر واقع گردد. فرآیند توسعه کسبوکار متاثر از عوامل متعددی می باشد که سرمایه گذاری های داخلی یکی از آن هاست. در این مقاله ابتدا به تشریح مفهوم تجارت الکترونیک و کسب و کار اینترنتی پرداخته شده است و سپس به بررسی انواع کسب و کار اینترنتی خانگی پرداخته شده است. در نهایت با توجه به اطلاعات جمع آوری شده، مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی خانگی در تجارت الکترونیکی ایران در کشور ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کسب و کار اینترنتی خانگی، تجارت الکترونیکی، مزایا و معایب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.