مدلسازی عددی اندرکنش خاک و سازه و اثر جانمایی بادبند بر روی نسبت تنش اعضای سازه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای نوین در تحقیقات علوم پایه، فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_BSET-3-10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ترکمان

کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی آبا آبیک

محمد امامی کورنده

استادیار موسسه عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی آبا آبیک

مهدی جلالی نژاد

مدرس موسسه عمران گرایش سازه موسسه آموزش عالی آبا آبیک

چکیده

تحلیل اندر کنش خاک و سازه از مواردی نیست که در آیین نامه ها به روشنی به آن پرداخته شده باشد . در این خصوص علل زیادی وجود دارد که مهمترین آن عدم شناخت دقیق این پدیده و مدلسازی صحیح آن است . در این تحقیق، سه نمونه سازه ۵ و ۱۰ و ۱۵ طبقه فلزی با سیستمهای مهاربندی مختلف انتخاب گردیده و در تمامی حالات تحلیل استاتیکی و دینامیکی انجام شده و نتایج بررسی و مقایسه می گردد تا تحلیل بهینه و سیستم مهاربندی بهینه در هر حالت مشخص گردد . در تمامی حالات سازه ها به صورت قاب و در شرایط دو بعدی و با اتصالات ساده تیر به ستون فرض می گردد. تحلیل استاتیکی و دینامیکی در شرایط بدون لحاظ اندرکنش خاک و سازه با استفاده از نرم افزار ETABS۲۰۰۰ انجام می شود. فرضیاتی همچون تغییر آرایش بادبندی در ارتفاع و اصلاحاتی در اتصالات بادبندی و تاثیر آن بر عملکرد بادبند با استفاده از روش عددی المان محدود و نرم افزار ANSYS ارزیابی می گردد. سطوح اندرکنش و پارامترهای آن در تحلیل اندر کنش لحاظ می شود. همانطور که انتظار می رفت با لحاظ کردن اثر اندر کنش خاک و سازه تغییر مکان جانبی و نیروی طراحی بادبند و ستون ها به میزانی بسیار چشمگیر کاهش یافته است و سازه اقتصادی تر شده است. از طرفی اختلافی بین نتایج نیروهای ستون و بادبند در حالت لحاظ کردن اثر اندر کنش خاک و سازه برای زمین تیپ ۱ و ۴ مشاهده نمی شود. لذا اثرات سودمند لحاظ کردن این اثر برای سازه های کوتاه و متوسط و بلند دیده می شود.

کلیدواژه ها

مدل سازی، اندرکنش خاک و سازه، تنش، بادبند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.