بررسی ساختار سیستم مدیریت بحران ایران با مدل های سایر کشورهادر مواجهه با مخاطرات محیطی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: NCEVSLL02_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احمدی مهیار

مهندسی شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

بر مبنای گزارشهای ثبت شده از 40 نوع سانحه شناخته شده در دنیا 31 مورد در ایران به وقوع پیوسته است. زلزله شمال خراسان( 1308 )، زلزله سلماس( 1309 )، زلزله بوئین زهرا( 1342 )، زلزله طبس( 1357 )، زلزله شمال قائن( 1358 )، زلزله رودبار و منجیل( 1369 ) و زلزله بم( 1382 ) غضبان، ( 1384 ) و... اشاره به این مطلب دارد که طی هشتاد سال اخیر بخش قابل توجهی از کشورمان متحمل خسارات سنگینی شده است. با توجه به تاثیر بسیار زیاد ساختار و مدل مدیریت بحران هر کشور در کاهش آثار زیان بار بحران های محیطی، در این تحقیق به کنکاش در این زمینه پرداخته ایم و با توجه به اهمیت موضوع ابتدا به بیان ویژگی های ساختار و مدل مدیریت بحران استاندارد پرداخته ایم و سپس به بررسی این موارد در کشورهای جهان پرداخته ایم و در انتها مدل و ساختار مدیریت بحران ایران را مورد بررسی قرار داده ایم و نقاط ضعف و قوت آن را بیان کرده ایم باشد که کمک کوچکی به بحث مدیریت بحران کشور در مواجهه با مخاطرات محیطی کرده باشیم.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، مدل، مخاطرات محیطی، سانحه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.