بررسی وجود اکانتامبا در آب حوضچه های پارک های غرب استان گیلان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای نوین در تحقیقات علوم پایه، فنی و مهندسی، دوره: 4، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_BSET-4-12_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمودی

دانشیار انگل شناسی- مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

مهدی ملکی

کارشناس ارشد انگل شناسی- دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

چکیده

مقدمه: گونه های مختلف آکانتامبا می توانند سبب بیماری های کشنده از جمله، انسفالیت، ضایعات پوستی و کراتیت چشمی شوند. آب می تواند، منبع آکانتامبا باشد. هدف این مطالعه، بررسی وجود آکانتامبای بالقوه بیماری زا، در آب حوضچه های موجود در پارک ها می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، در مجموع ۲۰ نمونه، هرنمونه ۵۰۰ میلی لیتر، جمع آوری شدند. نمونه های حاصل از فیلتراسیون نمونه های آب، بر روی محیط آگار غیر مغذی کشت داده شدند. محیط های کشت، روزانه از نظر وجود آمیب های آزادزی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تعیین توانایی بالقوه بیماریزا بودن آمیب های رشد یافته، آزمایش تحمل حراتی و توانایی رشد در دمای ۴۲ درجه سانتی گراد بکار گرفته شد. نتایج: آکانتامبا در ۱۵ نمونه از ۲۰ نمونه، در دمای اتاق و با انجام تست تحمل حرارتی، مشخص شد که، ۱۰ نمونه، از مجموع نمونه های مثبت، بالقوه بیماری زا هستند. نتیجه گیری: بنابر نتایج این مطالعه، وجود ایزوله های بیماری زا و وجود خطر بالقوه برای انسان ها، از طریق آب حوضچه های پارک تایید می گردد. بنابراین، اطلاع رسانی توسط سازمان های بهداشتی، به منظور پیشگیری از ابتلاء به عفونت توصیه می شود.

کلیدواژه ها

آکانتامبا، آب، حوضچه، گیلان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.