بررسی کوریکلوم آموزشی مقطع کارشناسی پرستاری براساس نیازسنجی شاخص های سلامت دهان و دندان: تجربه دانشجویان پرستاری ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-18-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز زارع

Shiraz university of medical sciences

فاطمه یزدان پناهی

Hormozgan University of Medical Sciences

لادن زرشناس

Shiraz university of medical sciences

نسرین داوری دولت آبادی

Hormozgan University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: سلامت دهان و دندان یکی از مولفه های سلامت عمومی است و ارتقاء سلامت دهان و دندان یکی از مهمترین اهداف پیشگیری از بیماریها است.ادغام سلامت دهان در مراقبت های سلامتی عمومی، توسط سازمان بهداشت جهانی موکدا توصیه شده است. پرستاران می توانند در ارتقاء مراقبت های سلامت دهان مشارکت فعال داشته باشند. هدف پژوهش،  نیاز سنجی شاخص های سلامت دهان و دندان در کوریکولوم دانشجویان پرستاری بود. مواد و روشها: دراین مطالعه مقطعی،۱۱۹نفر از دانشجویان سال سوم و چهارم پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. از چک لیست به عنوان ابزار جهت ارزیابی سطح آگاهی دانشجویان از بهداشت دهان و دندان استفاده شد و برای تحلیل داده ها از آزمون Chi-square توسط نرم افزار spss استفاده گردید. یافته ها: بین سطح آگاهی و توانایی دانشجویان از بهداشت دهان و دندان با مدت زمان تحصیل در دانشگاه، جنسیت،  وضعیت تاهل و معدل ارتباط معنی داری وجود نداشت (۰۵/۰p> ) در حالیکه بین میزان آگاهی دانشجویان پرستاری در زمینه شاخص های سلامت دهان و دندان و ضرورت تدریس این مباحث در رشته پرستاری رابطه معنی داری وجود دارد(۰۵/۰p< ) نتیجه گیری: این مطالعه ضعف دانش و توانایی دانشجویان پرستاری در زمینه شاخص های دهان ودندان و نقش خطیر پرستار درتیم سلامت و در نتیجه لزوم گنجاندن این مبحث را در کوریکولوم دانشجویان پرستاری و ارائه این مبحث به عنوان بخشی از دوره کارآموزی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

oral health, nursing students, curriculum, needs assessment, بهداشت دهان و دندان, دانشجویان پرستاری, کوریکولوم, نیازسنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.