امکان سنجی پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوره کارآموزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMED-18-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه جلالی

Bachelor of Health Information Technology, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

حمیده احتشام

Assistant professor, Ferdows School of Paramedicine, Department of Health Information Technology, Allied Medicine and Public Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

چکیده

مقدمه: در دانشگاه های علوم پزشکی، با توجه به نقش کلیدی نیروی انسانی در حیات انسان ها، تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در دوران کارآموزی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به نقش ارزیابی موثر و نظارت صحیح برکیفیت عملکرد دانشجویان، این پژوهش با هدف امکان سنجی پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی انجام شده است. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی و در زمره مطالعات کاربردی است که در سال ۱۴۰۱ انجام گرفت. ابزار گرآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته با ۵ بخش شامل اطلاعات زمینه ای و ابعاد فنی، سازمانی، نیروی انسانی و قانونی بود و جامعه پژوهش اساتید گروه فناوری اطلاعات سلامت در سطح کشور بودند. پرسشنامه از طریق ایمیل برای جامعه پژوهش ارسال شد و در نهایت داده های ۲۰ پرسشنامه تکمیل شده توسط نرم افزار Spss نسخه ۱۶ به روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: بیشترین میانگین امتیازات امکان پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی مربوط به بعد قانونی با ۳/۸۲% بود و پس از آن بعد فنی با ۶/۸۰% ، بعد سازمانی با ۶/۷۹% و در آخر بعد نیروی انسانی با میانگین ۶/۷۶% قرار داشتند. نتیجه گیری: امکان پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی از ابعاد فنی، سازمانی، قانونی و نیروی انسانی وجود داشته و با توجه به اهمیت دوران کارآموزی و نقش موثر ابزارهای پایش عملکرد در مدیریت فعالیت ها، پیشنهاد می شود که جهت پیاده سازی این سامانه اقدامات لازم انجام گیرد.

کلیدواژه ها

Keywords: feasibility, performance monitoring system, internship, health information technology, واژه های کلیدی: امکان سنجی, سامانه پایش عملکرد, کارآموزی, فناوری اطلاعات سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.