تعیین اولویت بخش های اقتصادی با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی: مطالعه موردی بخش های شهرستان سبزوار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بقائی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات دانشگاه آزاد فیروزکوه

چکیده

امروزه شاخه های اقتصادی مختلف جزء مهمترین ارکان توسعه هر ناحیه یامنطقه ای محسوب میشوند؛ به طوری که میزان پیشرفت یک منطقه وناحیه براساس بخش های اقتصادی فعال سنجیده میشودوجهت دارنمودن فعالیت های اقتصادی هر منطقه براساس منابع موجود،امکانات موجود،دیدگاههای سیاسی؛اجتماعی و...صورت می پذیرد.از این رو تحقیق حاضر به تعیین اولویت بخش های اقتصادی بااستفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی پرداخته است. روش تحقیق حاضر، براساس هدف از نوع تحقیق کاربردی است وبراساس نحوه ی گردآوری داده ها از نوع روش توصیفی از شاخه پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری، ۴۸ نفر از کارشناسان خبره بخش های اقتصادی شهرستان سبزواردرقالب۱۶گروه ۳نفره می باشدکه ازنظرات آنهابرای تکمیل پرسشنامه استفاده شده است.داده های جمع آوری شده با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی با استفاده از نرم افزار Expert Choice مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها در مجموع نشان داد عامل کشاورزی با وزن نسبی ۴۳۰/. بیشترین اهمیت را دارد و عامل صنعت با وزن نسبی ۴۱۶/. در اولویت دوم و عامل خدمات با وزن نسبی ۰۷۹/. در اولویت سوم قرار دارد. عامل گردشگری نیز با ۰.۰۷۵ در رتبه چهارم رتبه آخر قرار دارد. نرخ ناسازگاری مقایسات زوجی ۰۸/. بدست آمده است که چون کمتر از ۱۰/.است،این مقایسات قابل قبول می باشد.همچنین مطابق خروجی تکنیک تاپسیس بترتیب مناطق قلعه نوروداب، ششتمدوبخش مرکزی واز بیشترین و کمترین اهمیت برخوردار هست.

کلیدواژه ها

اولویت، بخش های اقتصادی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.