بازآفرینی بافت های قدیم شهرهای استان لرستان مبتنی بر استراتژی گردشگری کاربردی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری در استان لرستان مدل ها و روش های توانمندسازی گردشگری (با محوریت استان لرستان)
  • کد COI اختصاصی: TEMPMODELS01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا آریان مقدم

مربی

چکیده

امروزه در بسیاری از شهرهای کشور به دلیل افزایش جمعیت، مهاجرت های بی رویه و توسعه افقی شهر، عدم خدمت رسانی به هسته های قدیمی شهر و تمرکز فعالیت های اقتصادی و اجتماعی باعث شده است بافت قدیمی از نظر امنیتی، اجتماعی و اقتصادی با مشکلاتی جدی روبرو شود و به مرور زمان دچار فرسودگی گردد که این فرآیند به تدریج شهر را از درون ناکارآمد می سازد.همچنین ویژگی های ساختار گردشگری هر مکان به نوبه خود متاثر از اهمیت، اعتبار، ماهیت، تنوع نقش و کارکرد مذهبی، فرهنگی، تفریحی، تجاری و به طورکلی جاذبه های مکانی آن است. لذا هدف اصلی این تحقیق،این است که با استراتژی گردشگری به بازآفرینی شهرهای استان لرستان کمک شود.که از بین ۲۳ شهر این استان شهر خرم آباد به عنوان هدف پژوهش انتخاب شده است.. بدین منظور، فهرستی از نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصت ها و تهدیدها تهیه و با تنظیم عوامل استراتژیک، ماتریس SWOT از آن استخراج و رهیافت های حاصل از آن، به عنوان خط مشی های راهگشا در جهت تقویت زیرساخت ها و پتانسیل های گردشگری شهر خرم آباد ارائه شده است. یافته های تحقیق نشان میدهد که با نگاهی سیستمی به نقاط ضعف و قوت و همچنین فرصت ها و تهدیدهای موجود میتوان نتیجه گرفت که شهر از جاذبه های توریستی فراوانی برخوردار است و دارای قابلیت های محیطی بسیاری است. لیکن شهر از انطباق پذیری لازم با محیط برخوردار نیست و باید با اتخاذ استراتژی هایی در صدد از بین بردن تهدیدها جهت تبدیل به فرصت برآمد.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، ناکارآمد شهری،باز آفرینی شهری،شهرستان خرم آباد، گردشگری، swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.