آموزش تفکر خلاقانه و توانایی حل مسئله به صورت پیش درآمدی بر آموزش معماری در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی ، علوم آموزشی ، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONFE01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا غفورپورفتیده

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

یکی از مشکلات بزرگی که برای دانشجویان جدید الورود معماری دانشگاه های مختلف ایران که اکثریت از رشته ریاضی فیزیک وارد معماری می شوند وجود دارد، عدم تطابق توانایی ها و شیوه تفکر دانشجویان با مواردی است که به آن ها آموزش داده می شود. به علت سیستم آموزشی خاصی که در کشور ما وجود دارد دانش آموزان قبل از ورود به دانشگاه ها بدون توجه به استعدادها و توانایی هایشان و تنها بر اساس قواعدی از پیش تعیین شده مجبور به یادگیری مواردی می شوند که در آینده تحصیلی و شغلی آنها شاید هرگز استفاده ای نداشته باشد. از طرفی به مسائلی مانند توانایی حل مسئله و تفکر خلاقانه که نه تنها برای طراحی و خلق یک اثر ضروری هستند بلکه در تمامی مراحل زندگی به آنان یاری خواهد رساند اصلا توجه ای نمی شود. آموزش تفکر خلاقانه و توانایی حل مسئله به این معنا نیست که تمام دانش آموزان باید در آینده معمار شوند؛ بلکه این آموزش ها باعث می شوند که دانش آموزان مهارت ها و دانشی را یاد بگیرند که در آنها توانایی برخورد با مشکلات و شکست ها، حل مسئله، اجتماع پذیری، کار آفرینی و خلاقیت را ایجاد کند و از آنان انسان بهتری در مواجهه با خود، جامعه و محیط بسازد. آموزش این موارد در قالب عصاره معماری در مقاطع تحصیلی غیردانشگاهی علاوه بر حل مشکلات گفته شده، می تواند شناخت عمومی جامعه نسبت به معماری درست را نیز افزایش داده و تفاوت شدید موجود بین بازار تقاضا و مطالب آموزش داده شده در دانشگاه ها را کاهش دهد. در این تحقیق تلاش می شود که ضرورت آموزش تفکر خلاقانه و توانایی حل مسئله به عنوان پیش درآمدی بر آموزش معماری در مدارس مورد بحث قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

آموزش معماری، تفکر خلاقانه، توانایی حل مسئله، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.