مروری بر پروژه ها و بررسی چالش های مدیریت دانش در صنعت فناوری ماهواره جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نصیری سروی

استا دیار، دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران

رامین توپچیلاری

دانشجوی کارشناسی ارشد ماهواره، گرایش هوا فضا، دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

صنعت فناوری ماهواره یک صنعت پیچیده با منابع، فرآیندها، مقررات و نهادهای متعدد دیگ ر است که برای تولید محصول نهایی با یکدیگر ادغام شده اند. داشتن چارچوبی برای مدیریت دانش تمام موارد ذکر شده به منظورکاهش هزینه و کاهش ریسک پروژه و به دست آوردن خروجی مطلوب در یک بازه زمانی بهینه ضروری است. در این مقاله سعی داریم که با مروری بر دستاوردهای صنعت فناوری ماهواره در ا یران و معرفی پروژهای موفق، نسبتا موفق و ناموفق این صنعت در چارچوب چالش های مدیریت دانش و خروجی پروژه های این صنعت در دو دهه اخیر و مقایسه آن با خروجی شرکت ها و کشورهای صاحب فناوری پیشرفته در جهان با هدف معرفی دو دیدگاه مهم مدیریت دانش، یعنی خصوصی سازی بخش فضای ( انجام ماموریت های فضای از دولتی به خصوصی) و سرمایه انسانی ( توجه به دانش آموختگان، متخصصان و نخبگان این صنعت)، که از دلیل مهم موفقیت در پروژه های مرتبط با فناوری ماهواره در جهان است، بپردازیم تا در نهایت بتوانیم در صنایع فضایی جمهوری اسلامی ایران، برای رسیدن به موفقیت و خروجی مطلوب در بازه زمانی مناسب و بهینه، این دو دیدگاه مهم را که در این صنعت نادیده گرفته شده، مورد استفاده قرار دهیم .

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، فناوری ماهواره، پروژه های فضایی ایران ، مدیریت دانش فضایی، شرکت های خصوصی صنعت ماهواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.