بررسی مکانیزم شکست نرم با درنظر گرفتن رفتار ناهمسانگرد مادهی فولاد ضد زنگ SS۳۱۶L ساخته شده به روش تولید مواد افزودنی تف جوشی مستقیم لیزر بر روی فلزات (DLMS)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین دارویی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشکده مهندسی هوافضا

جیران نفر دستگردی

عضو هیئت علمی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشکده مهندسی هوافضا

چکیده

با توسعه ی روش تولید افزودنی فلزات و استفاده ی گسترده ی آن در صنایع مختلف به خصوص هوافضا، مطالعه و پژوهش برای افزایش کیفیت و بالابردن سطح استاندارد این روش ساخت نوین مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. متغیرهای مختلفی از جمله انرژی لیزر، سرعت اسکن، اندازه و ضخامت لایه و جهت ساخت بر روی خواص مکانیکی قطعات ساخته شده به روش تولید افزودنی تاثیرگذار است. در این تحقیق ماده ی فولاد ضدزنگ SS۳۱۶L به شکل نمونه تست کشش به روش تولید افزودنی تف جوشی مستقیم لیزر بر روی فلزات (Direct Laser Metal Sintering) به شیوه ی ذوب مبتنی بر بستر پودر، در دو جهت افقی و عمودی ساخته شده و تحت بار کششی قرار گرفته است. نتایج تست کشش، خواص مکانیکی متفاوتی برای نمونه های تولید شده نشان می دهد، به نحوی که تنش تسلیم و استحکام نمونه ی افقی بیشتر از نمونهی عمودی و کرنش شکست در نمونه ی افقی کم تر از نمونه ی عمودی است. با وجود آنکه هر دو نمونه دچار شکست نرم شده اند، تاثیر ایجاد و رشد عیوب در روند شکست یکسان نیست. همچنین تغییر جهت لایه گذاری نسبت به جهت بارگذاری، سبب ناهمسانگردی خواص مکانیکی ماده می شود. این مقاله قصد دارد با نمایش سطح مقطع شکست به کمک تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی(Microscope Scanning Electron ) مکانیزم شکست این دو نمونه را مقایسه و بر این اساس علل تفاوت خواص مکانیکی نسبت به جهت ساخت را بررسی نماید.

کلیدواژه ها

روش تولید افزودنی- مکانیزم شکست- خواص مکانیکی- صفحه ی برش-حفره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.