طراحی کنترل کننده تناسبی انتگرالی جهت استفاده در سیستم پیشرانش هیبریدی یک هواپیمای بال چرخان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد امین طباطبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شیراز، شیراز

محمد تشکریان

دانشجوی دکتری، دانشگاه شیراز

سید احمد فاضل زاده حقیقی

استاد ، دانشگاه شیراز

چکیده

تاثیر سوخت های فسیلی بر طبیعت مدت ها نادیده گرفته شده بود. آلودگی های زیست محیطی حاصل از سوختن فراورده های نفتی سبب تخریب محیط زیست و افزایش دمای کره زمین شده است. در دهه گذشته صنعت هوانوردی تلاش های خود را برای استفاده از انرژی الکتریکی به جای انرژی سوخت های فسیلی به کار بسته اند. با توجه به تفاوت چشمگیر چگالی انرژی باتری و سوخت های فسیلی امکان ساخت هواپیماهای الکتریکی با حفظ برد پروازی در حال حاضر وجود ندارد. بنابراین جهت کاهش مصرف سوخت مفهوم سیستم پیشرانش هیبریدی توجه این صنعت را به خود جلب کرده است. سیستم پیشرانش هیبریدی از دو منبع تولید انرژی برای تامین توان مورد نیاز بهره می برد. در این مقاله یک کنترل کننده تناسبی انتگرالی پس خوراند جهت سیستم پیشرانش هیبریدی هواپیمای بال چرخان با کاربری حمل بار طراحی و شبیه سازی شده است. دو راهبرد کنترلی در نظر گرفته شده که در راهبرد اول، نقش باتری تنها تامین اختلاف توان تولیدی و مورد نیاز بوده و در راهبرد دوم، حداقل درجه هیبری داسیون ۳۵ درصد در نظر گرفته شده است. با توجه به نتایج شبیه سازی پیشنهاد می گردد در سیستم های هیبریدی مرتبط با هواپیماهای عمود پرواز که با تغییر زیاد در توان مورد نیاز مواجه است، نقش باتری تنها پشتیبانی کننده از ژنراتور الکتریکی در شرایط مورد نیاز باشد و از درجه هیبریداسیون ثابت استفاده نشود.

کلیدواژه ها

کنترل کننده تناسبی انتگرالی، پیشرانش هیبریدی، بال چرخان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.