بررسی تاثیر حرکت نسبی ماهواره ها بر عملکرد لینک بین ماهواره ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آموزگاری

دانشجوی دکتری هوافضا- مهندسی فضایی، گروه هوافضا، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

امیررضا کوثری

دانشیار مهندسی هوافضا، گروه هوافضا، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

مهدی فکور

استاد مهندسی مکانیک، گروه هوافضا، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

چکیده

لینک بین ماهواره ای یک جنبه نوآورانه در ماموریت سنجش ازدور یا مخابراتی است که اجازه تبادل اطلاعات بین ماهواره ها را می دهد. لینک بین ماهواره ای مهمترین راه حل کاهش ایستگاه های زمینی است و درواقع یکمسیر انتقال اطلاعات بین ماهواره ها است که با استفاده از امواج رادیویی یا لیزر می تواند ماهواره ها را به یکدیگر متصل کرده و آنها را به یک سیستم یکپارچه تبدیل کند. برای برقراری لینک بین ماهواره ای، حرکت نسبی مولفه کلیدی است که بر کیفیت لینک و بازدهی ماموریت اثر می گذارد. حرکت نسبی دو ماهواره با در نظر گرفتن اغتشاشات و با استفاده از مدلسازی هندسی مدار نسبی مورد مطالعه قرار می گیرد. سه دسته ماهواره با مشخصات مربوط به سه نوع لینک بین ماهواره ای لئو- ژئو، ژئو- ژئو و لئو- لئو انتخاب شده و سرعت و موقعیت نسبی آنها با روش بیان شده محاسبه شده است. در ادامه بر اساس موقعیت مداری ماهواره ها و حرکت نسبی آنها پارامترهای تاثیرگذار بر عملکرد لینک بین ماهواره ای برای دو نوع لینک رادیویی و نوری محاسبه شده و الزامات برقراری لینک بین ماهواره ای موردبررسی قرار می گیرد. نتایج شبیه سازی های انجام پذیرفته، نشان می دهند که در هر سه نوع لینک بین ماهواره ای، لینک نوری عملکرد بهتری نسبت به لینک رادیویی می تواند داشته باشد. ولی این نکته قابل ذکر است که در حالت کلی پیاده سازی لینک نوری مشکلات فنی بیشتری داراست. همچنین، استفاده از لینک نوری برای لینک ژئو- ژئو و لینک رادیویی برای لینک لئو- ژئو و لینک لئو- لئو مناسب تر است.

کلیدواژه ها

لینک بین ماهواره ای – لینک نوری – لینک رادیویی – حرکت نسبی – مدل سازی هندسی مدار نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.