بررسی تجربی تاثیر سطح آشفتگی جریان آزاد بر عملکرد یک پهپاد در تونل باد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE21_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمهدی صبوریان راد

کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا گرایش آیرودینامیک، دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، مرکز آیرودینامیک قدر

عبدلعلی حقیری

دکترا مهندسی هوافضا گرایش آیرودینامیک، استادیار ، دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، مرکز آیرودینامیک قدر

سجاد درستی

کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا گرایش آیرودینامیک ،پژوهشگر، دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، مرکز آیرودینامیک قدر

چکیده

یکی از موضوعات مهم در طراحی، ساخت و بهره برداری از یک جسم پرنده بویژه پهپادها بررسی رفتار آن در شرایط مختلف اعم از مانور، صدمه، جو نامساعد و موارد دیگر می باشد. اینکه رفتار نیروهای آیرودینامیکی و کنترلی وارده بر پرنده در شرایط خارج از نقطه طراحی چگونه بوده و خلبان خودکار می تواند جسم پرنده را به حالت عادی برگرداند. در این تحقیق عملکرد یک پهپاد نسبت به شرایط بد جوی شامل سطوح مختلف آشفتگی جریان آزاد در تونل باد مورد بررسی قرار گرفته است. بطوریکه نیروهای وارد بر مدل نسبت به سطح اغتشاش و زاویه حمله در سرعتهای ۱۵ و ۲۴ متربرثانیه با استفاده از یک بالانس استرین گیجی ۶ مولفه ثبت و ارزیابی گردید. سطح آشفتگی جریان با استفاده از شبکه غیرفعال نصب شده در ابتدای محفظه آزمون در دو سطح ۱۵.۳۸ % و ۲۴.۵۵ % تولید شد که مقدار آن با استفاده از سرعت سنج سیم داغ اندازه گیری گردید. نتایج حاکی از تغییرات ضریب برآ و پایداری طولی پرنده در هر دو سرعت با افزایش سطح اغتشاش کاهش یافته است. نکته جالب توجه کاهش نیروی پسا با افزایش سطح اغتشاش بوده که می تواند بدلیل کاهش پسای فشاری سطوح مختلف پرنده باشد.

کلیدواژه ها

پهپاد ، ضرایب آیرودینامیکی ، سطح آشفتگی ، بالانس ۶ مولفه داخلی، سرعت سنج سیم داغ ، تونل باد ، شبکه تولید آشفتگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.