مطالعه پیش نشانگرهای هواشناسی زلزله با استفاده از داده های ماهواره ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: NCEVSLL02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1014
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا ابونصرشیراز

مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران امام صادق اصفهان

غزاله رسانه

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان

چکیده

قبل از وقوع یک زلزله پیش نشانگرهای مختلفی بروز می کند که یکی از آنها تغییرات در پارامترهای جوی و اقیانوسی قبل و بعد از وقوع زلزله می باشد. با بررسی داده ها و نقش ههای هواشناسی، تغییرات مهمی در زمین، اقیانوس، جو و پارامترهای هواشناسی قبل و بعد از زلزله های بزرگ 6 که با بیش از / مشاهده شده است. در این مقاله سه زلزله مورد بحث و بررسی قرار گرفته است: 1- زلزله دسامبر 2003 بم با بزرگای گشتاوری 59 که سونامی عظیمی ایجاد کرد و 3- زلزله ژانویه 2010 هاییتی / سی هزار نفر کشته همراه بود، 2- زلزله دسامبر 2004 سوماترا با بزرگای گشتاوری 3 با بزرگای 7 . در این مقاله تغییرات در جو و پارامترهای هواشناسی قبل و بعد از زلزله ها، با بررسی داده ها و نقشه های هواشناسی در سطح زمین وسطوح میانی جو، مورد بحث و بررسی قرار م ی گیرد. برای این منظور از داده ها و نقشه های سازمان هواشناسی کشور و پایگاه داده NOAA.NCEP-NCARاستفاده شده است. نتایج بررسی این پارامترها شامل دمای هوا، رطوبت نسبی، شارگرمای نهان سطحی و دمای خاک (در زلزله بم) به وضوح تغییرات در سطح زمین و جو را با این سه زمی نلرزه نشان می دهد. قبل از زلزله ها در شارگرمای نهان سطحی افزایش دیده می شود. در مقادیر رطوبت نسبی قبل از این زلزله ها نیز آنومالی هایی مشاهده شد، به طوری که رطوبت نسبی قبل از هرسه زلزله افزایش داشت ه است . با مشاهده مستمر و پیوسته این داده ها ممکن است بتوان اطلاعات اولیه از زلزله های بزرگ، بدست آورد.

کلیدواژه ها

شار گرمای نهان سطحی، رطوبت نسبی، دمای هوا، دمای خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.