تحلیل روند انتشارات در حوزه گیاهان دارویی در پایگاه استنادی وب آو ساینس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین حمدی پور

گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگا ه تبریز، تبریز، ایرا ن

اکبر مجیدی

گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگا ه تبریز، تبریز، ایرا ن

چکیده

پژوهش حاضر با استفاده از روشهای علم سنجی به تحلیل روند انتشارات حوزه گیاهان دارویی در پایگاه وب آو ساینس طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ پرداخته است . تعداد ۶۱۴۴ مدرک به صورت فایل های متنی از پایگاه وبآوساینس بازیابی و در رایانه شخصی ذخیره و به عنوان جامعه پژوهش انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار HistCite انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد از ۶۱۴۴ مدرک ثبت شده در موضوع گیاهان دارویی در پایگاه وبآوساینس ، بیشترین فراوانی مدارک مربوط به سال ۲۰۲۱ با ۴۶۷ (۶/%۷)و کمترین فراوانی مربوط به سال ۲۰۰۱ با ۷۴ (۲/%۱) مدرک است . نتایج نشان داد ۱۹۹۸۶ نفر در تولید مدارک حوزه گیاهان دارویی مشارکت داشته اند. در بین نویسندگان Van Staden از آفریقای جنوبی با انتشار ۶۶ مدرک و با دریافت ۳۵۷ استناد، Albuquerque از برزیل با انتشار ۵۲ مدرک و با دریافت ۱۵۷ استناد و Ahmad از پاکستان با انتشار ۴۵ مدرک و با دریافت ۲۴۴ استناد بیشترین مدارک حوزه گیاهان دارویی را منتشر کردهاند. یافته ها نشان داد در بین ۱۶۰ کشور مشارکت کننده، کشور هند با انتشار(۱۴%) ۸۵۸ مدرک رتبه نخست قرار دارد. چین با (% ۹/۷) ۴۸۸ مدرک و پاکستان با (۵/%۷) ۴۵۸ مدرک به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. نویسندگان ایرانی با انتشار(۱/%۵) ۳۱۱ مدرک در رتبه هفتم قرار دارند. براساس یافته ها می توان پیش بینی کرد اگر تعداد تولیدات علمی با موضوع گیاهان دارویی با همین روند ادامه یابد، فراوانی تجمعی تولیدات علمی این حوزه در سال ۲۰۳۷ تقریبا دو برابر آن در سال ۲۰۲۲ خواهد شد.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی ، علم سنجی ، هیست سایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.