بررسی تاثیر عصاره الکلی گلبرگ زعفران پرتو دیده بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهنوش پارسایی مهر

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگا ه سمنان، سمنان، ایران.

مرضیه حیدریه

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای،تهران، ایران

پوریا قربان زاده

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگا ه سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

توسعه مداوم غذاهای فراسودمند به دلیل فوائد سلامت بخش خود به طور قابل ملاحظه ای مورد توجه قرار گرفته اند. در این مطالعه ، بررسی عصاره الکلی گلبرگ زعفران پرتودیده (پرتو گاما) با دز ۱۰ کیلوگری در سطوح غلظتی ۲۵، ۵۰ و ۷۵ mg/kg و پرتوندیده با غلظت مشابه بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی در ماست قالبی پروبیوتیکی پرداخته شد. زنده مانی پروبیوتیک ، میزان PH ، اسیدیته و خصوصیات حسی در روزهای صفر،۷، ۱۴و ۲۱ مورد ارزیابی قرار گرفت . بررسی نتایج نشان داد افزودن عصاره های زعفران پرتودیده و ندیده به ماست زنده مانی باکتری پروبیوتیک را به طور معنی داری نسبت به شاهد (فاقد عصاره) افزایش داد(۰۵.۰(p< و این افزایش در تیمارهای پرتودیده به طور معنی داری بیشتر از تیمارهای پرتوندیده بوده است ( ۰۵.۰.(p< همچنین افزودن عصاره ها در افزایش اسیدیته و کاهش PH نسبت به ماست شاهد موثرو معنی دار بوده است (۰۵.۰.(p< همچنین نتایج ارزیابی حسی ماست پروبیوتیکی تیمارشده با عصاره گلبرگ زعفران پرتودیدهو پرتو ندیده انجام شد و مطابق نتایج ارزیابی حسی از نظر فاکتورهای حسی طعم ، بو ورنگ کمترین امتیاز مربوط به نمونه حاوی ۷۵.۰ درصد عصاره بوده و بین سایر غلظت ها با نمونه شاهد تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰۵.۰.(p› به طور کلی ، با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش ، عصاره گلبرگ زعفران پرتودیده تاثیر مثبت و معنی داری بر زنده مانی پروبیوتیک در طی نگه داری داشته است .

کلیدواژه ها

عصاره الکلی گلبرگ زعفران، لاکتوباسیلوس پاراکازئی ، ماست پروبیوتیکی ، پرتودهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.