مطالعه اتنوبوتانی و اثرات گیاهان دارویی شهر نور در درمان کرونا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس یوسفی

گروه مرتعداری،دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس،نور،ایران

رضا عرفانزاده

گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی،دانشگاه تربیت مدرس،نور، ایران

سیدحمزه حسینی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

چکیده

در دسامبر ۲۰۱۹، یک ویروس جدید به نام سندرم حاد تنفسی شدید Coronavirus-۲ ( SARS-CoV-۲) که باعث بیماری تنفسی می شود، در ووهان چین پدیدار شد و تقریبا در تمام نقاط جهان گسترش یافته است . از زمان ظهور COVID-۱۹، استفاده و تقاضا برای برخی از گیاهان دارویی در سراسر جهان افزایش یافته است . یک بررسی قومی گیاه شناسی گیاهان گیاهان دارویی به عنوان یک رویکرد حیاتی برای شناسایی و انتخاب گیاهانی که می توانند تحت غربالگری فیتوشیمیایی و دارویی بیشتر برای توسعه عوامل درمانی جدید قرار گیرند، قابل استفاده است . اطلاعات مورد نیاز پیرامون کاربرد گیاهان دارویی با استفاده از پرسشنامه از افراد مسن به ویژه افرادی که در زمینه کاربرد گیاهان دارویی خبره هستند و عطارهای معتمد شهر گردآوری شد. در مجموع ۱۱۸ مطلع محلی (۵۶ زن و ۶۲ مرد) بین ۲۰ سال تا بالا تر از۷۰ سال مصاحبه شدند. هدف از این مطالعه شناسایی گیاهان دارویی شهرستان نور و استفاده از دانش وتجربه اهالی بومی برای معرفی خواص و موارد ناشناخته گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری کرونا مورد نظر می باشد. در این مطالعه اتنوبوتانی گیاهان بررسی شده متعلق به ۱۹ خانواده بودند که در این بین سهم خانواده های Apiaceae وAsteraceae، Boraginaceae، Lamiaceae ،Malvaceae، Zingiberaceae بیشتر بود. در این پژوهش خواص پر مصرف ترین گیاهان شامل اوجی Mentha aquaticaآویشن . Thymus vulgaris ، گل گاوزبان Echium amoenum، میوه به Cydonia oblonga ،گلپر Heracleum persicum، زنجبیل Zingiber officinaleبررسی شدند.

کلیدواژه ها

بیماری های تنفسی ، اوجی ، گلپر، اتنوفارماکولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.