مروری بر استخراج رنگدانه ملانین از قارچهای خوراکی و دارویی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیر حیدری دستجردی

گرو ه صنایع غذایی-زیست فناوری، دانشگا ه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

مسعود هنرور

گرو ه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکد ه مهندسی کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگا ه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

ملانین یک رنگدانه چند منظوره پیچیده است که در بیشتر قارچ ها یافت می شود. ساختار شیمیایی پیچیده ملانین های قارچی ، که هنوز به طور کامل مشخص نشده است ، به آنها چندین عملکرد منحصربه فرد را می دهد که از حفاظت رادیویی و فعالیت آنتی اکسیدانی گرفته تا کیلاسیون فلزات سنگین و جذب ترکیبات آلی را شامل می شود. ملانین های قارچی با توجه به عملکردهای بیولوژیکی فراوانی که دارند، امکانات زیادی را به عنوان ترکیبات طبیعی ارائه می دهند که می توانند برای استفاده آسان مورد بهره برداری قرار گیرند. به این دلایل ، ملانین به طور فزایندهای برای توسعه مواد کاربردی با کاربردهای بالقوه در لوازم آرایشی ، دارورسانی و تصفیه آب استفاده می شود. با این حال، استخراج و خالص سازی ملانین از منابع معمولی (مثلا جوهر ماهی مرکب ، مو و پشم ) به راحتی قابل مقیاس نیست ، بنابراین برای کاربردهای تکنولوژیکی کارآمد نیست . برخی از گونه های قارچی ، به ویژه بازیدیومیست های پوسیدگی چوب، می توانند به عنوان منابع امیدوار کننده ملانین در نظر گرفته شوند بعنوان مثال قارچ Armillaria cepistipes بالاترین بازده ملانین را تولید می کند. جداسازی ملانین از قارچ دارویی Ganoderma (GLM) lucidum و اصلاح با آرژنین برای بهبود حلالیت آن انجام می شود. همجنبن می توان با استفاده از ضایعات Agaricus bisporus، آنرا تبدیل به محصولات زیست فعال ارزشمند مانند ملانین کرد، با بهینه سازی فرآیند استخراج ملانین از بستر تخمیر حالت جامد Inonotus hispidus یا با کشت غوطه ورAuricularia auricula یک روش موثر برای تولید ملانین ، که به طور بالقوه می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در صنایع غذایی ، آرایشی و بهداشتی و دارویی استفاده شود.

کلیدواژه ها

ملانین های قارچی ، زیست فعال، بازیدیومیست ، فعالیت آنتی اکسیدانی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.