تاثیر آنزیم سلولاز در میزان متابولیت های ثانویه گیاه دارویی پنیر باد( Withania coagulans (Stocks) Dun ) در شرایط کشت سوسپانسیون سلولی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماریه درازهی

گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

مریم اله دو

گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

براتعلی فاخری

گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

لیلا مهرآوران

گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

چکیده

گیاهان دارویی ترکیبات زیست فعالی تولید می کنند که ارزش آنتی اکسیدانی بالایی دارند و استفاده از الیسیتورها به عنوان یک تکنیک در شیشه تولید ترکیبات موثره (متابولیت های ثانویه ) گیاهان را افزایش می دهد. از این رو در این مطالعه تاثیر الیسیتور سلولاز بر روی شاخص رشد، محتوای فنل ، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان آلکالوئید گیاه پنیرباد ( Withania (coagulans (Stocks) Dunal در کشت سوسپانسیون سلولی بررسی شد. تیمارهای مورد مطالعه ۶ تیمار الیسیتور شامل : ۱: کنترل، ۲: الیسیتور با غلظت ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۲۴ ساعت قرارگیری در معرض الیسیتور، ۳: الیسیتور با غلظت ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۴۸ ساعت قرارگیری در معرض الیسیتور، ۴: الیسیتور با غلظت ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۷۲ ساعت قرارگیری در معرض الیسیتور، ۵: الیسیتور با غلظت ۵/۷ میکروگرم بر میلی لیتر و ۱۴ روز قرارگیری در معرض الیسیتور و ۶: الیسیتور با غلظت ۱۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۱۴روز قرارگیری در معرض الیسیتور سلولاز بود. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای مختلف سلولاز بر روی کلیه صفات معنی دار بود. به طور کلی تیمارهای مختلف الیسیتور منجر به بهبود تولید متابولیت های ثانویه شد. در اکثر صفات اندازهگیری شده تیمار الیسیتور با غلظت ۱۰ میکروگرم بر میلی لیتر و دوره ۱۴ روزه در معرض الیسیتور بودن سبب افزایش بیشتر در تولید متابولیت های ثانویه شد. بنابراین الیسیتور سلولاز از طریق افزایش تولید متابولیت های ثانویه منجر به افزایش شاخص رشد و پتانسیل آنتی اکسیدانی گیاه پنیرباد شد. با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از الیسیتور سلولاز می تواند به عنوان یک استراتژی مهم برای افزایش رشد، ترکیبات موثره و خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه پنیرباد در راستای تولید تجاری آن در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، سوسپانسیون سلولی ، متابولیت های ثانویه ، فلاونوئید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.