بهره گیری از فناوری نانو جهت شتاب بخشی به تولید گیاهان دارویی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده لونی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

خصوصیات مواد با تغییر اندازه آنها به سمت نانو تغییر می کند. فناوری نانو اصطلاحی است که طراحی ، ساخت و استفاده از ساختارهایی کاربردی را توصیف می نماید که حداقل یکی از ابعاد مشخصه آنها در مقیاس نانومتر باشد. بخش تولیدات گیاهی و کشاورزی در کشور ما نیز از جایگاه خاصی برخوردار است و از نظر تولید، اشتغال، داروسازی، صادرات، حفاظت و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی ، توسعه تحقیقات و فناوریها و توسعه مشارکت های مردمی یکی از ارکان مهم اقتصاد و امنیت کشور به حساب می آید. توانایی مهندسی ساختارها در محدوده نانو (۰-۱۰۰) چشم انداز وسیعی و امید بخشی را در زمینه کاربرد این دسته از مواد به ارمغان می آورد. فناوری نانو ابزاری را برای مطالعه سیستم های بیولوژیکی فراهم می کند و نقش مهمی در بهبود تکنیک های مدیریت محصول دارد. نانوذرات مهندسی شده با هدف شناسایی یا اندازهگیری متابولیت های منتخب ( تجزیه و تحلیل هدفمند) در گیاه به کار گرفته شد. مهندسی نانوذرات مفهومی است ک توسعه و استفاده از نانوذرات سنتز شده با آرایش معین در مقیاس نانو را پوشش می دهد. نانوذرات به واسطه طرح ویژه بسیار بالای خود خواص فیزیکی و شیمیایی و مکانیکی منحصر به فردی مانند واکنش پذیری شیمیایی ، سختی ، الاستیسیته ، استحکام و الکتریسیته دارند که با مواد بالک کاملا متفاوت هستند. به همین دلیل نانوذرات مهندسی شده در طیف گستردهای از زمینه های کاربردی از جمله تولید محصول، لوازم آرایشی ، دارورسانی هدفمند و غیره.. مورد استفاده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، گیاهان دارویی ، نانوذرات، متابولیت های ثانویه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.