بهبود جذب عناصر غذایی و پروتئین دانه گیاه دارویی کاملینا با کاربرد ورمی کمپوست و بیوچار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حضرتی

گروه زراعت و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

فرهاد حبیب زاده

گروه ژنتیک و بهنژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

چکیده

کاربرد کودهای آلی نقش مهمی در بهبود خصوصیات خاک و در نتیجه ، بهبود جذب عناصر غذایی و رشد گیاه دارد. کاربرد بیوچار نیز در کنار کودهای آلی می تواند نقش موثری در افزایش جذب عناصر غذایی و رشد گیاهان داشته باشد. هدف از این تحقیق ، بررسی تاثیرکاربرد هم زمان ورمی کمپوست (مقادیر صفر، ۵ و ۱۰ تن در هکتار) و بیوچار (مقادیر صفر، ۵ و ۱۰ تن در هکتار) بر بهبود جذب عناصر غذایی و پروتئین دانه کاملینا بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تجزیه واریانس دادهها نشان داد که تاثیر ورمی کمپوست و بیوچار بر میزان نیتروژن، پروتئین ، فسفر و پتاسیم دانه در سطح احتمال خطای یک درصد معنی دار بود. اثر متقابل ورمی کمپوست و بیوچار فقط برای صفات نیتروژن و پروتئین دانه در سطح احتمال خطای پنج درصد معنی دار گردید. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین میزان نیتروژن و پروتئین دانه با کاربرد ۵ یا ۱۰ تن ورمی کمپوست در هکتار همراه با ۵ یا ۱۰ تن بیوچار در هکتار به دست آمد. از بین سطوح مختلف ورمی کمپوست ، بیشترین مقدار فسفر و پتاسیم دانه به کاربرد ۱۰ تن در هکتار تعلق داشت . از میان سطوح مختلف بیوچار، کاربرد ۱۰ تن درهکتار بیشترین مقدار فسفر و پتاسیم دانه را موجب گردید.

کلیدواژه ها

پتاسیم ، فسفر، کیفیت دانه ، نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.