اثر نوع بستر بر تولید گلدانی زنجبیل در شرایط گلخانه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره رضایی

گرو ه باغبانی، دانشکد ه کشاورزی، دانشگا ه شاهد، تهران

شاهپور خانقلی

گرو ه باغبانی، دانشکد ه کشاورزی، دانشگا ه شاهد، تهران

امیر بستانی

گرو ه خاکشناسی، دانشکد ه کشاورزی، دانشگا ه شاهد، تهران

چکیده

زنجبیل از قدیمی ترین گیاهان داروی و ادویه ای مشرق زمین است و به عنوان ادویه در بیشتر غذاهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد. بهره برداری از شرایط پایش شده و سبک های محصول آوری بدون خاک به دلیل توان منحصربه فرد این شیوهها در بهره برداری بهینه از نهادهها و استعداد زراعت متراکم در حال افزایش است . در این تحقیق اثر ۳ نوع متفاوت از بستر کشت شامل فقط ماسه ، فقط پرلیت و مخلوط ماسه و پرلیت به نسبت مساوی (۵۰%-۵۰%) بر خصوصیات اندام هوایی و زیر زمینی گیاه ریزوم دار زنجبیل مطالعه شد. آزمایش بصورت طرح آماری کاملا تصادفی با ۳ تکرار در گلخانه های تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران انجام شد. نتایج نشان داد که نوع محیط کشت اثر معنی دار بر خصوصیات ریزوم شامل ، وزن تر، وزن خشک ، درصد ماده خشک و محتوای سدیم داشت . همچنین ، در محیط های کشت مختلف ، سطح برگ، اسیدیته بستر و هدایت الکتریکی بستر بطور معنی دار متفاوت بود. بیشینه صفات مرتبط با ریزوم در بستر مخلوط ماسه و پرلیت ثبت شد. بررسی همبستگی های پیرسون بین صفات نشان داد که سطح برگ در بوته بطور معنی دار و مثبت با صفات مهمی همچون وزن خشک ریزوم و درصد ماده خشک ریزوم همبسته بود. نتایج این تحقیق تائید کرد که با لحاظ کردن مناسب ترین بستر کشت (محیط کشت مخلوط ماسه و پرلیت ) بیشینه عملکرد وزن تر ریزوم به مقدار ۵/۱۳۳ گرم قابل استحصال است .

کلیدواژه ها

زنجبیل ، کشت گلخانه ای، بستر کشت ، پرلیت ، ماسه ، بستر مخلوط.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.