بررسی تاثیر روشهای مختلف کنترل علفهای هرز بر خصوصیات کیفی گیاه دارویی بادرشبو (Dracocephalum moldavica)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: BIOMED01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 263
نویسندگان
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
چکیده
در این بررسی روشهای مختلف کنترل علف های هرز بر روی خصوصیات کیفی گیاه بادرشبو در شرایط مزرعه ای در منطقه مراغه مورد مطالعه قرار گرفت . تیمارهای کنترلی علف هرز شامل بدون عملیات کنترلی (شاهد)، یکبار وجین ۲۰ روز بعد از کاشت ، دو بار وجین ۲۰ و ۴۰ روز بعد از کاشت ، وجین مکرر (شرایط بدون علف هرز)، کنترل شیمیایی پیش از کاشت (ترفلان)، کنترل شیمیایی پس از کاشت (سوپر گالانت ) و آفتابدهی خاک (استفاده از پلاستیک در سطح خاک) بودند. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین گستره کانوپی در تیمارهای وجین مکرر، دو بار وجین و علف کش پیش کاشت مشاهده شد که حدود ۷۵-۳۲ درصد در مقایسه با شاهد بهبود یافت . بالاترین محتوای اسانس در شرایط وجین مکرر و آفتابدهی به ثبت رسید. بالاترین عملکرد اسانس در شرایط بدون علف هرز از طریق وجین مکرر مشاهده شد. کاربرد علف کش پیش کاشت و پس کاشتی به ترتیب مقادیر اسانس نیرال و گرانیل استات را به طور معنی داری افزایش داد. نتایج این آزمایش نشان داد که به کارگیری روشهای سازگار با محیط زیست نظیر وجین با دفعات بالا و آفتابدهی می تواند جنبه های کیفی اسانس را تا حد قابل توجهی بهبود بخشد.کلیدواژه ها
آفتاب دهی ، عملکرد اسانس ، کنترل شیمیایی ، کنترل مکانیکی ، گستره کانوپی ، محتوای اسانسمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.