بررسی ترکیبات اسانس درمنه معطر و درمنه برنجاسف جمع آوری شده از شمالغرب ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: BIOMED01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ملائی

گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

سیدمحمد مولای

گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

مصطفی عبادی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

چکیده

Artemisia یکی از بزرگترین و گسترده ترین سردههای تیره چتریان می باشد. این سرده دارای بیش از ۵۰۰ گونه متنوع است که به طور عمده در اروپا ، آسیا و آمریکای شمالی گسترش یافته اند. این گونه ها گیاهان علفی و بوته ای یک ساله ، دوساله یا چندساله هستند که فعالیت های بیولوژیکی آنها متفاوت از یکدیگر می باشد. در این کار پژوهشی ، دو گونه از درمنه به نامهای درمنه معطر (A. fragrans) و برنجاسف (A. vulgaris) از شمالغرب ایران جمع آوری شدند. هدف از این کار تحقیقاتی بررسی ترکیب های موجود در اسانس این دو گونه گیاهی بود. با استفاده از دستگاه کلونجر عمل اسانس گیری انجام گرفت و ترکیبات موجود در آنها با استفاده از GC و GC-MS جداسازی و شناسایی شدند. همچنین ، فعالیت مهار رادیکالهای آزاد نمونه ها با استفاده از روش DPPH ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس گونه های مورد مطالعه ۱و۸-سینئول و کافور بود. همچنین ، اسانس درمنه برنجاسف در مقایسه با درمنه معطر توانایی بیشتری در مهار رادیکالهای آزاد DPPH داشتند. بنابراین ، نتایج این مطالعه می تواند به عنوان یک راهنما برای انتخاب جنس درمنه با بیشترین مقدار متابولیت مطلوب و مفید در صنایع غذایی و دارویی و همچنین منافع اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اسانس ، درمنه برنجاسف ، درمنه معطر، گیاه داروئی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.