تحلیل و بررسی مدیریت پسماند در مناطق روستایی (مطالعه موردی : دهستان دلوار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUCONF03_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر زنده بودی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، بوشهر، ایران

خدیجه رنجبر

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، بوشهر، ایران

چکیده

مدیریت پسماند در دوره جدید، اهمیت قابل توجهی پیدا کرده است ؛ حرکت و فعالیت ، همان طور که لازمه حیات است عوارضی از خود برجای می گذارد که گاه مطلوب نیست و انسان برای ادامه حیات خود ناگ زیر باید آن عوارض را به گونه ای حذف کند؛ ازاین رو نظافت محیط ؛ شرط لازم ادامه حیات است . هدف پژوهش تحلیل و بررسی عوامل موثر بر مدیریت پسماند در مناطق روستایی دهستان دلوار شهرستان تنگستان است . پژوهش حاضر توصیفی -تحلیلی و کاربردی ، و دادهها به صورت کتابخانه ای و میدانی ( پرسش نامه ) گردآوری شده است . جامعه آماری پژوهش ساکنان مناطق روستایی دهستان دلوار (۲۰۴۳۵ نفر) است . حجم نمونه ۳۸۰ نفر بود؛ که پرسشنامه ها به روش تصادفی ساده برحسب جمعیت ، بین مناطق روستایی توزیع شد. به منظور تعیین روایی ، پرسشنامه در اختیار اساتید راهنما و مشاور و کارشناسان قرار گرفت و برخی گویه ها با نظر استاد راهنما و مشاور اصلاح و روایی محتوایی آن تائید شد. در این پژوهش ، پایایی ابزار تحقیق (پرسشنامه )، با SPSS، آلفای کرونباخ معادل ۸۲/۰ به دست آمد. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ۸۹ درصد پاسخ دهندگان(ساکنان)، از آموزش و اطلاع رسانی درباره تفکیک در حوزه پسماند، اطلاع دارند؛ از نظر اهالی دهستان دلوار، ۱-تفکیک خانگی و بازیافت به منظور استفاده مجدد و خوراک دام و طیور(۴۶ درصد)؛ ۲- عملکرد دستگاههای متولی در مقوله آموزش و فرهنگ سازی مردم در حوزه پسماند(۵۳ درصد)؛ ۳- انگیزه اول افراد برای مشارکت در تفکیک پسماند از مبدا، ابتدا بهبود بهداشت و محیط زیست و سپس فروش( ۸۶ درصد)؛ ۴ - اولین راهکار جلب مشارکت مردم در حوزه پسماند، اطلاع رسانی و تبلیغات محیطی از طریق دستگاههای متولی است ؛ ۵- اولین عامل و مشکل جمع آوری پسماند، عدم همکاری مردم و سپس عدم تحویل در ظروف مناسب ؛ در این محدوده می باشد. و همچنین اکثریت اهالی و ساکنان مناطق روستایی دهستان دلوار (حدود ۷۰ درصد)، با طرح تفکیک زباله و مدیریت پسماند در این حوزه، موافق هستند.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند، مناطق روستایی ، زباله ، دهستان دلوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.