بررسی میزان سواد مالی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی ناحیه ۲ زاهدان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA19_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهار خلیلی

کارشناس ارشد اقتصاد،دانشگاه پیام نور واحد زاهدان

چکیده

آشنایی با سواد مالی و درک عمیق آن برای همه افراد جامعه بخصوص دانش آموزان و دانشجویان بسیار مهم است. ضرورت اینشناخت در بین دانش آموزان بدلیل این که تاثیر بسزایی در تصمیمات مالی و وضعیت اقتصادی آنها در آینده را دارد، بسیار حائزاهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی میزان سواد مالی(درآمد، مدیریت پول، هزینه ها و مخارج، ذخیره و سرمایه گذاری) در بیندانش آموزان پایه پنجم ابتدایی ناحیه ۲ شهرستان زاهدان واقع در استان سیستان و بلوچستان می باشد. شیوه پژوهش این مطالعهتوصیفی تحلیلی است و جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی مدارس پسرانه و دخترانه شهرستان زاهدان وحجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۳۲۸ نفر تعیین گردید. جمع آوری داده ها نیز از طریق پرسشنامه ((لوسی ۲۰۰۲ )) مبتنی برتحقیقات موسسه ((جامپ استارت)) که روایی و پایایی آن تایید شده است انجام گرفت. در ادامه جهت تجزیه و تحلیل از روش های آماری و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد میزان سواد مالی این دانش آموزان در سطح پایین و ضعیفی قرار دارد و از نظر جنسیت نیز تفاوتی معناداری میان سواد مالی دانش آموزان دختر و پسروجود ندارد. لذا باتوجه به نتایج به به دست آمده توجه بیشتر مسئولین آموزش و پرورش جهت ارائه راهکارهایی جهت آشناییبیشتر دانش آموزان با سواد مالی از طریق گنجناندن این مطالب در کتابهای درسی مدارس ابتدایی را می طلبد.

کلیدواژه ها

سواد مالی،مقطع ابتدایی،شهرستان زاهدان، تصمیمات مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.