بررسی زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی XBRL

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA19_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شعائری

کارشناس مالی، شهرداری شیراز

چکیده

استفاده از زبان گزارشگری مالی توسعه پذیر، نه تنها بر ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری تاثیر می گذارد، بلکه بر هزینه، زمان وکیفت حسابرسی نیز می تواند تاثیر گذار باشد. هدف این پژوهش بررسی نقش زبان گزارشگری مالی توسعه پذیر XBRL در حسابرسی مستمر است. هدف از پژوهش حاضر بررسی زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی که بر کیفیت گزارشگری با استفاده ازروش نظریه پردازی زمینه بنیان است. در این تحقیق نقش و اهداف زبان توسعه پذیر که بر کیفیت گزارشگری مالی موثر هستند،بررسی گردید. روش مورد استفاده در این پژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای (از نظر گردآوری اطلاعات) و پژوهشهایمیدانی(پیمایشی) می باشد که به روش کتابخانه ای سوابق موضوع، پیشینه پژوهش و نظراتی که راجع به موضوع وجود داشته مطالعه و چارچوبی برای مطالعه موضوع بدست آمد. نتایج پژوهش، فرضیه های پژوهش را تایید و نشان داد که در محیط XBRL زمان و هزینه حسابرسی مستمر، کاهش و دقت و کیفیت حسابرسی مستمر، افزایش می یابد. همچنین استفاده از زبان گزارشگریمالی توسعه پذیر در حسابرسی مستمر، موجب تسهیل استخراج و تحلیل داده ها و تسریع فرآیند های اجرای حسابرسی مستمر،می گردد

کلیدواژه ها

حسابداری، زبان توسعه پذیر، گزارشگری مالی XBRL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.