تحلیل پیشرفته قاب های مهاربند هم محور فولادی با رویکرد انرژی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آنالیز سازه -زلزله، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ASE-20-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین پویا

گروه مهندسی عمران - واحد نجف آباد - دانشگاه آزاد اسلامی - نجف آباد - ایران

محسن ایزدی نیا

گروه مهندسی عمران - واحد نجف آباد - دانشگاه آزاد اسلامی - نجف آباد - ایران

پرهام معمارزاده

گروه مهندسی عمران - واحد نجف آباد - دانشگاه آزاد اسلامی - نجف آباد - ایران

چکیده

تحلیل پیشرفته به روشی اطلاق می­شود که در آن مقاومت و پایداری سیستم و اعضای سازه به صورت یکپارچه تعیین شده و لزومی به بررسی جداگانه ظرفیت اعضای سازه نیست. این روش، ابزار مناسبی برای ارزیابی رفتار واقعی سازه ­ها است و درک طراحان سازه از ویژگی­های موثر بر رفتار سازه را افزایش می­دهد. بدون شک یکی از پرکاربردترین سیستم های سازه ای در صنعت ساختمان قاب­های مهاربند همگرای فولادی (CBFs) است. فروریزش این نوع قاب­ها اغلب با تشکیل طبقه نرم در یک یا چند طبقه و کمانش بیش از حد مهاربندها اتفاق می­افتد. این پژوهش با استفاده از تحلیل غیرالاستیک مرتبه دوم یک درک مستقیم از مکانیسم فروریزش قاب­های مهاربند همگرای فولادی ۶ و ۱۸ طبقه تحت اثر تحریک­های لرزه­اصلی - پس­لرزه ارایه می­کند. در این مقاله مکانیسم فروریزش سازه به عنوان مرحله­ ای که در آن انرژی لرزه ای تحمیلی مستهلک نشده و در ادامه منجر به انرژی جنبشی کنترل نشده می شود، مورد ارزیابی قرار گرفته است. تمرکز این تحقیق بر نحوه توزیع و نقش مقادیر مختلف انرژی در المان­های سازه و تفاوت مکانیسم های استهلاک انرژی در همه نقاط سازه است. در این تحقیق، مکانیسم فروریزش سازه برای ۳۲ زوج ترکیب­ مختلف لرزه­اصلی - پس­لرزه در قالب فرآیند تحلیل دینامیکی فزاینده (IDAs) به تدریج مقیاس و شناسایی شده است. توزیع انرژی­های ورودی و میرایی در طبقات مختلف نشان دهنده نقش طبقات فوقانی در کاهش انرژی تحمیلی است. علاوه بر این، شباهت نمودارهای تغییر مکان جانبی باقی­مانده و انرژی­های تحمیلی طبقه در ارتفاع به معنی سازگاری پاسخ تغییر مکان جانبی سازه­ با مدی است که دارای بیشترین سهم در میرایی انرژی است.

کلیدواژه ها

تحلیل پیشرفته, مکانیسم فروریزش, قاب های مهاربند همگرا, مدهای استهلاک انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.