بررسی نقش رسانه های نوین با تاکید بر(ماهواره واینترنت) برهویت فرهنگی (مورد مطالعه: دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر سردشت)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_1795
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین کریمی واحد

کارشناسی ارشد زیست شناسی میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

سمیه رشیدی

کارشناسی ارشد فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چیمن عباس زاده

کارشناسی شیمی کاربردی ، دانشگاه پیام نور سقز

چکیده

ورود برنامه های ماهواره ای واینترنتی درجهان درحال توسعه، باعث پذیرش افکار جدید و روش های زندگی وارداتی دربین قشر جوان می شوند. وهمین باعث می شود که جوانان از عمل به بسیاری از عادات ورسوم سنتی جامعه خود سرباززنند.ودائم به تقلید فرهنگ غربی پرداخته وبه قول فرانتس فانون با وجود پوست سیاهشان به دنبال صورتکهای سفید می باشند، ودرپی عمل به روش های زندگی جدید وبدعت های غربی باشند ودربرابر، بیشتر وبیشتر از آنچه مبتنی بر میراث فرهنگی وتمدنشان است دورتر ودورتر می شوند.مفهوم هویت نیز بیش وپیش ازآن که مستقیما تحت تاثیر رسانه های جمعی قرار گیرد از متغیرهای اجتماعی اثر می پذیردکه رسانه ها به نوعی تجلی وانعکاس آنها هستند. به همین دلیل تحقیق حاضر شهر سردشت به منظور شناخت میزان نقش رسانه های نوین(با تاکید برماهواره واینترنت) برهویت فرهنگی دانش آموزان صورت گرفت.و جامعه آماری حدود۲۰۰۰ نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۰ نفر دانش آموزان به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه خود ساخته انجام گرفت. نتایج آزمون پیرسون نشان میدهد که بین متغییر وابسته این پژوهش( هویت فرهنگی) و متغییرهای مستقل همبستگی وجود دارد. و پایایی آن به ترتیب برای متغیرهای مستقل با میانگین ( ۸۵٪ درصد) و برای هویت فرهنگی (۹۰٪ ) درصد می باشد. دراین تحقیق از روش پیمایشی استفاده گردید،جهت آزمون اطلاعات از آزمون ضریب همبستگی،آزمون t-test ورگرسیون چند متغیره استفاده شده است.درمجموع متغیرهای استفاده از رسانه و پایبندی به موازین اسلامی۴/۲۰ درصد واریانس هویت فرهنگی را تبیین می نماید.

کلیدواژه ها

هویت فرهنگی، رسانه ها،ماهواره، اینترنت، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.