تاثیر مولفه های باغ شفابخش در کاهش استرس شغلی پرستاران مطالعه موردی مرکز قلب مازندران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهر هوشمند
  • کد COI اختصاصی: BGCONF08_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه روشن نژادمودب

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشگاه مازندران

وحید حیدرنتاج

دانشیار گروه معماری ،دانشگاه مازندران

چکیده

تاثیرمحیط های درمانی بر روح و روان افراد ملموس بوده و با توجه به زمان طولانی برای پیشبرد روند درمان، حضور در این فضا نهتنها برای کارکنان، که حتی برای بیماران و همراهان نیز می تواند تنش آفرین باشد، لذا طراحی مناسب فضای درمانی، به نحوی کهمنجر به کاهش فشارهای ناشی از استرس شود و به روال درمان کمک کند، از ملزومات طراحی فضای درمانی محسوب می شود و ازمهمترین عوامل در روند طراحی بیمارستان ها نیز، توجه به طبیعت است که به کاهش استرس نیز کمک شایانی می-کند هدف پژوهشحاضر بررسی تاثیر مولفه های باغ شفابخش در کاهش استرس شغلی پرستاران مطالعه موردی مرکز قلب مازندران و شناخت مولفههای موثر در باغ شفا بخش و استرس های کارکنان در محیط های درمانی با توجه به ویژگی ها و عوامل کالبدی و شناختی آنها میباشد، روش این پژوهش کمی -کیفی و با استفاده از اسناد و مدارک و مشاهده و پرسشنامه جمع آوری شده است در این پژوهشنخست معیارهای کلیدی برای دستیابی به عوامل استرس های شغلی در محیط اوژانس بیمارستان قلب مازندران و عوامل باغ هایشفا بخش استخراج شده و،از جامعه آماری ۸۰ نفره از پرستاران شاغل در بخش اوژانس بیمارستان استفاده شده است. برای گردآورییک پرسشنامه بسته شامل ۳۵ سوال تهیه شده و دراختیار جامعه آماری متخصصان و صاحب نظران قرارگرفت. پس از اخذ نظر جامعهآماری ، تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS۲۲ صورت گرفت. پایائی آزمون مطابق ضریب آلفای کرونباخ شاخصه های طراحی۸۷۷ / ۰ ،استرس شغلی ۹۱۸ / ۰ ،ویژگی محیط کار ۷۶۴ / ۰،نور در فضا ۸۳۴ / مبلمان ۸۸۰ / ۰ و باغ های شفا بخش ۹۵۰ / ۰ می باشد.از اینرو با توجه به مطالعات و بررسی های انجام شده می توان نتیجه گرفت که استفاده نور طبیعی،طبیعت،آب،ارتباط فضایی و بصری درونو بیرون بنا خود عاملی در جهت دست یابی به کاهش استرس شغلی و افزایش رضایتمندی کادر درمان می باشد.

کلیدواژه ها

فضای درمانی ،استرس شغلی،طبیعت و انسان،باغ شفا بخش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.