نحوه جبران خسارات محتمل به شهروندان از سوی پیمانکاران شهرداری کلانشهر شیراز از دیدگاه حقوقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH07_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا چهاب دارشیرازی

کارشناس املاک شهرداری منطقه پنج شیراز (کارشناس قراردادها)، لیسانس حقوق، شیراز، ایران

چکیده

بیمه در حقیقت روشی است برای جبران خسارت بوده و پرداخت مبالغ جزئی اما در سطح گسترده و وسیعو صندوقی برای اطمینان دادن به انسان هایی است که ممکن است دچار آسیب و خسارت ناشی از مسئولیتمدنی یا حوادث ناشی از کار شوند. اصولا مساله بروز خسارات و نحوه جبران آن از دیرباز بشربت را به فکر اینانداخت تا نسبت به ایجاد منبع تامین کننده خسارات اقدام نمایند و از طریق گسترش فکر تعاون و همیاری بینمردم و دخالت دولت ها در پرداخت و جبران ضرر و زبان از طریق تاسیس نهاد بیمه و گسترش صندوق های تعاوناجتماعی و با توسعه مسئولیت های جمعی به جای مسئولیت فردی کوشید تا حتی الامکان خسارات ناشی ازمسئولیت مدنی اشخاص جبران گردد. اهمیت این موضوع به خصوص در حقوق اسلام از طریق ایجاد قواعد فقهیو مبانی جدید جبران خسارات منجر به ایجاد نهادهای جایگزین جهت پرداخت ضرر و زیان اشخاص گردید. بروزاختلافات کارگر و کار فرما ناشی از روابط پیمانکاری شهرداری ها و پیدایش نظرات گوناگون و دکترین حقوقی درزمینه چگونه جبران خسارت وارد به شخص زیان دیده و دخالت دولتها از طریق ایجاد صنعت بیمه چه در عرصهداخلی و چه در عرصه بین المللی دولت را در صدد حمایت از شخص زیان دیده برآورد. لذا قانونگذاران با ایجادقواعد و مقررات مدون در زمینه بیمه علاوه بر ترغیب و تشویق اشخاص حقیقی یا حقوقی که به هر دلیل مسببورود خسارت و ضرر بدنی و مالی به سایر اشخاص بودند در برخی موارد اشخاص را مجبور به انعقاد قرارداد بیمهبا شرکتهای بیمه گر می نمود و جهت جلوگیری از بروز مشکلات متعدد جهت چگونگی و نحوه جبران خسارت بهخصوص جایی که میزان آن هنگفت بود ضمانت اجرای حقوقی و کیفری تعیین نمود. درحقوق ایران نیز به دلیلاینکه بسیاری از قوا عد حقوقی ازفقه شیعه تبعیت می کند به این موضوع به دقت پرداخاته شده است. در اینپژوهش تلاش شده است به نحوه جبران خسارات محتمل به شهروندان از سوی پیمانکاران شهرداری کلانشهرشیراز از دیدگاه حقوقی پرداخته شود و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه گردد.

کلیدواژه ها

نحوه جبران خسارات، خسارات محتمل به شهروندان، مسئولیت مدنی، ارزیابی حقوقی، شهرداری کلانشهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.