مطالعه پروتئینهای القا شده High affinity phosphate transporter PT۱ و H+ transporting two sector ATPase تحت تنش شوری در دو رقم سویا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
  • کد COI اختصاصی: IRRIGATION03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سدابه جهانبخش گده کهریز

استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

یگانه شفیعی

کارشناسی ارشد ژنتیک و بهنژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

سیده یلدا رئیسی ساداتی

دکتری اصلاح نباتات (ژنتیک مولکولی) دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

چکیده

گیاه سویا در تغذیه انسان از ارزش فراوانی برخوردار است، بهطوری که پروتئین فرآوری شده سویا، جایگزین پروتئینهای حیوانی مصرف روز افزون یافته است. عمده ترین تنش محیطی در اکثر مناطق جهان، تنش شوری میباشد که رشد و عملکرد محصولات زراعی را از طریق روشهایی چون کاهش پتانسیل اسمزی و اختلال در جذب برخی عناصر غذایی محدود کرده است. به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر الگوی پروتئینی دو ژنوتیپ سویا با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا۰ تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیل اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل فاکتور اول چهار سطح شوری صفر (شاهد)،۳ ،۶ و ۹ دسیزیمنس بر متر و فاکتور دوم دو رقم DPX) و آرین) سویا بودند. نتایج نشان داد با افزایش شدت تنش شوری میزان بیان پروتئینهای High affinity phosphate transporter PT۱ و H+ transporting two sector ATPaseافزایش یافت که این پروتئینها جزو پروتئینهای پایدار در شرایط تنش شوری میباشند. پروتئینهای مذکور در ارقام مورد مطالعه به-صورت مشترک و با روندی تقربا۰ی مشابه دچار تغییر شدند، که معرف پروتئینهایی میباشند که به صورت عمومی به تنش شوری واکنش نشان داده و بهعنوان مکانیسمهای دفاعی با سمیت ناشی از تنش شوری مقابله میکنند.

کلیدواژه ها

سویا، High affinity phosphate transporter PT۱، H+ transporting two sector ATPase، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.